Συνταγή: Οι σούπες είναι τα πιάτα που έχουν την τιμητική τους τον Χειμώνα, αφού είναι ιδανικά λόγω του ότι καταναλώνονται ζεστές, ενώ παράλληλα είναι ιδανικό πιάτο και για όσους είναι κρυωμένοι.

Οι πιο συνηθισμένες είναι αυτές με το κοτόπουλο και το κρέας, ωστόσο εμείς θέλοντας να βρούμε έναν εναλλακτικό και πιο ενδιαφέρον τρόπο να τις φτιάξουμε, αφού κάναμε τις δοκιμές μας επιλέξαμε μία vegan μανιταρόσουπα με γάλα αμυγδάλου, ιδανική για όσους δεν τρώνε κρέας.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

ΥΛΙΚΑ

250γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες (δικής σας επιλογής)
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
1κ.σ. κορν φλάουρ
2 φλ. τσαγιού γάλα αμυγδάλου
Πάπρικα
Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας μαζί με το δεντρολίβανο.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα ζουμιά τους.

Προσθέτουμε στη κατσαρόλα μας το γάλα αμυγδάλου και έπειτα το κορν φλάουρ.

Ανακατεύουμε γρήγορα προκειμένου να διαλυθεί καλά και δυναμώνουμε την φωτιά ώστε να αρχίσει να βράζει.

Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε όσο αλάτι, πιπέρι και πάπρικα θέλουμε.

Η σούπα μας είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος αποκάλυψε την ιστορία πίσω από το “Ζαμέ Κορωπί” (vid)

Τρία ζώδια που θα είναι τυχερά στον έρωτα τον Ιανουάριο 2023

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις