Συνταγές: Κάθε χρόνο την 25η Μαρτίου συνηθίζουμε να τρώμε στο οικογενειακό τραπέζι μπακαλιάρο τον οποίο τις περισσότερες φορές τον συνοδεύουμε με σκορδαλιά.

Για φέτος σας προτείνουμε μια λίγο διαφορετική εκδοχή του και σας προτείνουμε να τον μαγειρέψετε τηγανητό με τραγανό κουρκούτι. Μια απολαυστική συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Συνταγές: Πώς θα φτιάξουμε τηγανητό μπακαλιάρο με κουρκούτι

Διαβάστε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:

Υλικά

2 φιλέτα μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
Αλεύρι (για το πανάρισμα)
Λάδι (για το τηγάνισμα)

Για το κουρκούτι

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι ζάχαρη
330 ml παγωμένη μπίρα
2 παγάκια

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.

Έπειτα ρίχνουμε τη μπίρα, τα παγάκια, ανακατεύουμε ξανά και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο.

Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το λάδι στο τηγάνι.

Πανάρουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο αλεύρι και στη συνέχεια τα βουτάμε στο κουρκούτι αφού πρώτα τα τινάξουμε για να φύγει το πολύ αλεύρι.

Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν τα φιλέτα ξανθό, χρυσαφένιο χρώμα και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να “τραβήξει” το πολύ λάδι.

Το φαγητό είναι έτοιμο να το σερβίρουμε.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι Ρώσοι απαντούν στο Instagram με το “Rossgram” – Η νέα πλατφόρμα που έφτιαξαν

Νέα επική γκάφα Μπάιντεν – Αποκάλεσε την Κάμαλα Χάρις “πρώτη κυρία των ΗΠΑ” (vid)

H πρώτη ανάρτηση του Σάββα Κάλφα μετά την αποχώρηση από το Survivor

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις