Συνταγές: Συνήθως τους μαγειρεύουμε με σάλτσα στο φούρνο ή στην κατσαρόλα και τους απολαμβάνουμε αφράτο ψωμί και τυρί φέτα. Ο λόγος για τα υπερμεγέθη φασόλια, τους γίγαντες, τους οποίους σας προτείνουμε να δοκιμάσετε σε μια διαφορετική συνταγή. Φτιάξτε τους τηγανιτούς εύκολα και γρήγορα. Είναι πεντανόστιμοι, νηστίσιμοι και θα σας εντυπωσιάσουν!

Συνταγές: Πώς θα φτιάξετε τηγανιτούς γίγαντες

Υλικά
250 γρ. φασόλια γίγαντες
Αλάτι
Πιπέρι
Αλεύρι
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε την προετοιμασία της συνταγής μας μια ημέρα πριν και βάζουμε τους γίγαντες μέσα σε νερό για να φουσκώσουν. Τους αφήνουμε μέσα στο νερό για 24 ώρες.

Την επόμενη ημέρα βγάζουμε τα φασόλια από το νερό, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Προσθέτουμε αλάτι και λίγο πιπέρι.

Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.

Στη συνέχεια τα βγάζουμε από την κατσαρόλα, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε λίγα-λίγα μέσα σε αλεύρι για να τα αλευρώσουμε.

Αφού τα αλευρώσουμε, τα κοσκινίζουμε και στη συνέχεια τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Τα βγάζουμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Οι τηγανιτοί γίγαντες είναι έτοιμοι και μπορούμε να τους απολαύσουμε ζεστούς ή κρύους.

Ειδήσεις σήμερα:

Αρχίζουν στις 3 Ιουνίου οι Πανελλαδικές Εξετάσεις – Το πρόγραμμα – Πότε κλείνουν τα σχολεία

Εύκολο γλυκό με κρέμα σοκολάτας και μπισκότα

Μετατίθεται η αργία της Πρωτομαγιάς στις 2 Μαΐου

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις