Tηγανιτές σαρδέλες με γέμιση πατάτας

Τραγανές και μυρωδάτες!

Tηγανιτές σαρδέλες με γέμιση πατάτας

Συνταγή: Μπορεί το καλοκαίρι να τελείωσε, τα θαλασσινά όμως έχουν ακόμα την τιμητική τους στο τραπέζι μας μιας και οι υψηλές θερμοκρασίες μας κάνουν ακόμα να νομίζουμε ότι η θερινή περίοδος συνεχίζεται. Αν πάτε θάλασσα αυτό το σαββατοκύριακο λοιπόν, κατά την επιστροφή σας στο σπίτι σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μια πολύ νόστιμη και άκρως καλοκαιρινή συνταγή: Σαρδέλες με λαχταριστή, τραγανή κρούστα στο τηγάνι και γέμιση από πατάτες και φιστίκια.

Υλικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

600 γρ. σαρδέλες

1 μεγάλη πατάτα

25 γρ. φιστίκια με κέλυφος

2 αυγά

Τριμμένη φρυγανιά

Λάδι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φυστικέλαιο

Πιπέρι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλάτι

Μερικά φύλλα θυμαριού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις σαρδέλες, κόβοντας τες στη μέση. Τις ανοίγουμε, αφαιρούμε το κόκαλο και κρατάμε το κεφάλι και την ουρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έπειτα πλένουμε και καθαρίζουμε την πατάτα και την τρίβουμε. Την ανακατεύουμε έπειτα με 30γρ. τρίμα φρυγανιάς.

Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι 2 κουταλιές της σούπας λάδι και εκεί σοτάρουμε την τριμμένη πατάτα για περίπου 10 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμη η πατάτα την βάζουμε σε ένα μπολ και εκεί ρίχνουμε και τα ψιλοκομμένα φιστίκια. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι και ανακατεύουμε καλά το μίγμα.

Γεμίζουμε στη συνέχεια τις σαρδέλες με το μίγμα πατάτας και τις περνάμε από τη τριμμένη φρυγανιά, την οποία έχουμε ανακατέψει με ένα αυγό.

Τηγανίζουμε τις σαρδέλες σε φυστικέλαιο που έχει κάψει για περίπου 15-20 δευτερόλεπτα. Έπειτα τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να ρουφήξει το πολύ λάδι και στη συνέχεια τις σερβίρουμε μαζί με λίγα φύλλα θυμαριού για έξτρα μυρωδιά.

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά τα ζώδια είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσουν μια νέα σχέση τον Σεπτέμβριο! 

Η Ναόμι Κάμπελ ανοίγει την καρδιά της για τη μητρότητα και “καρφώνει” όσους την κριτικάρου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ