Σαντιγί: Πρόκειται για ένα από τα πιο διαχρονικά γλυκά και πιο συγκεκριμένα, από το 1660. Είναι ιδιαίτερα αγαπητή σε μικρούς και μεγάλους.

Τι μπορείς να κάνεις όμως αν δεν πήζει;

Αν η κρέμα γάλακτος δεν πήζει ώστε να γίνει σαντιγί, ένα κόλπο που μπορείτε να κάνετε είναι να προσθέσετε μερικές κουταλιές άνθος αραβοσίτου σε ό,τι γεύση θέλετε και έτσι θα έχετε πολύ εύκολα και γρήγορα μία κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Ένα άλλο κολπάκι που μπορείτε να κάνετε αν δεν πήζει η σαντιγί είναι να διαλύσετε μισό κουταλάκι του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη σε δύο κουταλάκια του γλυκού νερό.

Αφήστε το να βράσει και ώστε να ζεσταθεί. Περιμένετε να κρυώσει (αλλά όχι να πήξει) και ρίξτε το πάνω από τη σαντιγί, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.

Εναλλακτικά, προσθέστε δύο κουταλάκια του γλυκού γάλα σε σκόνη ή ένα κουταλάκι του γλυκού γλυκόζη ή ένα κουταλάκι του γλυκού στιγμιαία πουτίγκα στην άπαχη κρέμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Μουτζούρης για τα ομοφοβικά σχόλια για Κασσελάκη: Το βίντεο διέρρευσε για εκβιαστικούς λόγους

Ο Πέτρος Κόκκαλης ανακοινώνει την ερχόμενη Τετάρτη το νέο κόμμα -Ποιοι άλλοι θα συμμετέχουν στη συνέντευξη τύπου

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις