Συνταγή: Αν το παγωτό είναι η αγαπημένη σας καλοκαιρινή λιχουδιά και «αμαρτία» σας προτείνουμε μια συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους και είναι ιδανική για κέρασμα στο σπίτι.

Φτιάξτε μόνοι σας παγωτό – σάντουιτς με μπισκότα και επικάλυψη σοκολάτας για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας χωρίς κόπο!

ΥΛΙΚΑ

2 συσκευασίες μπισκότα σε στρογγυλό σχήμα (30 τεμάχια περίπου)

Για τη γέμιση:

300gr κρέμα γάλακτος

80gr γάλα ζαχαρούχο

2 βανίλιες

300gr κουβερτούρα σοκολάτα

150gr φρέσκο γάλα

Για την επικάλυψη:

150gr κουβερτούρα σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πριν ξεκινήσουμε τη συνταγή φροντίζουμε η κρέμα γάλακτος και το ζαχαρούχο γάλα να είναι παγωμένα.
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 70°C. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην καεί. Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και μόλις βράσει την τραβάμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να γίνει λείο και ομογενές και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος με τις βανιλίνες και τη χτυπάμε μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  • Μόλις πήξει εντελώς προσθέτουμε το ζαχαρούχο και το χτυπάμε για να απορροφηθεί μαζί με την κρέμα γάλακτος.
  • Προσθέτουμε στην κρέμα το μίγμα με την κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος που έχουμε λιώσει και ανακατεύουμε για να ενωθούν τα όλα τα υλικά.
  • Τοποθετούμε άμεσα στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 1,5 ώρα ή στην κατάψυξη για 40 λεπτά.
  • Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, βγάζουμε από το ψυγείο η την κατάψυξη αντίστοιχα και ανακατεύουμε να μη παγώσει η επιφάνεια. Μόλις σταθεροποιηθεί, χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα με το μίξερ να πήξει περισσότερο.
  • Απλώνουμε τα μπισκότα σε ταψί για να μεταφέρουμε τη γέμιση.
  • Μεταφέρουμε τη μους σοκολάτας που έχουμε έτοιμη σε κορνέ και απλώνουμε πάνω σε κάθε μπισκότο τόση πορσότητα ώστε να καλυφθεί η επιφάνειά του.
  • Βάζουμε ένα μπισκότο ακόμα πάνω από τη γέμιση έτσι ώστε να γίνει σαν σάντουιτς.
  • Τα τοποθετούμε στην κατάψυξη για να παγώσουν τελείως και τα αφήνουμε τουλάχιστον 6-7 ώρες
  • Στο τέλος, αν μας αρέσει λιώνουμε κουβερτούρα σε Μπεν μαρί, και βουτάμε τα παγωμένα, μπισκότα σάντουιτς μέχρι τη μέση και τα αφήνουμε ξανά να παγώσουν πάνω σε λαδόκολλα για να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις