Συνταγή: Όλοι έχουμε αυτήν την εποχή σταφύλια στο ψυγείο μας που απολαμβάνουμε καθημερινά. Το DEBATER σας προτείνει να φτιάξετε με αυτά ένα δροσερό, εύκολο και γρήγορο ποτό από σταφύλια για να το κεράσετε στους φίλους σας.

Το λικέρ από σταφύλι φτιάχνεται μόνο με 4 υλικά και θα σας εντυπωσιάσει με τη γεύση του.

Υλικά

2 κιλά σταφύλια, μαύρα

1 λίτρο τσίπουρο, κονιάκ, ή βότκα

800 γραμ. ζάχαρη

1 καρφάκι γαρύφαλλο

1 πολύ μικρό κομμάτι ξύλο κανέλλας

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα σταφύλια. Αφαιρούμε τις ρόγες από τα κλαδιά.

Βάζουμε όλες τις ρόγες σε μια κατσαρόλα και τις πιέζουμε με τα δάχτυλα μας μέχρι να λιώσουν καλά.

Ρίχνουμε έπειτα τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 – 15 λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει το σιρόπι ελαφρώς.

Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά βρασίματος προσθέτουμε στην κατσαρόλα το γαρύφαλλο, το ξυλάκι κανέλλας και τα αφήνουμε να βράσουν μαζί με τα σταφύλια για 2-3 λεπτά ακόμα.

Σβήνουμε έπειτα τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα εκεί για 5 λεπτά μέχρι να κρυώσει το μάτι της κουζίνας. Βγάζουμε στη συνέχεια το σκεύος από την κουζίνα και το αφήνουμε στην άκρη. Την επόμενη ημέρα στραγγίζουμε και στύβουμε καλά τα σταφύλια και μετά τα περνάμε από το σουρωτήρι.

Έπειτα περνάμε τον χυμό των σταφυλιών από τουλπάνι ή τούλι και στη συνέχεια το βάζουμε σε βάζο που κλείνει καλά μαζί με το τσίπουρο. Το σφραγίζουμε και το κουνάμε ελαφρώς και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 4-5 ημέρες σε σημείο που δεν το χτυπάει ο ήλιος.

Μόλις περάσουν οι ημέρες το ανοίγουμε και δοκιμάζουμε για να δούμε αν χρειάζεται να περάσουμε πάλι από φίλτρο το υγρό μίγμα. Αν είναι οκ, το ρίχνουμε σε μπουκάλι και το απολαμβάνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Πανσέληνος Σεπτεμβρίου – Πως θα επηρεάσει το φεγγάρι του Οξύρρυγχου τα 12 ζώδια;

“Η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε” – Βυθισμένη στο πένθος η Βρετανία μετά τον θάνατο της Eλισάβετ – Τι ακολουθεί (vids)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις