Συνταγή: Οι κεφτέδες αποτελούν αναμφισβήτητα ένα από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων που κατέχει επάξια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Ωστόσο, την περίοδο της νηστείας είναι σίγουρα δύσκολο να τους αποχωριστούμε, γι αυτό και εμείς στο DEBATER βρήκαμε την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για νηστίσιμους κεφτέδες που το μόνο σίγουρο είναι ότι θα καταπλήξουν όποιον τους δοκιμάσει.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

ΥΛΙΚΑ

2 μεσαίες πατάτες
1 καρότο
1 κρεμμύδι
300γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Σπανάκι
Μαϊντανός
Πιπέρι
Αλάτι
Δυόσμος
Ρίγανη
Ψίχα από μία φρατζόλα ψωμί
Ηλιέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά σε μία κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι τις πατάτες, το κρεμμύδι, και λίγο σπανάκι.

Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτουμε νερό και μουλιάζουμε το ψωμί μας.

Αφού λίγο κρυώσουν και με προσοχή να μην καούμε κόβουμε τα λαχανικά μας στο μπλέντερ με σκοπό να γίνουν πάστα και τα ανακατεύουμε σε καθαρό μπολ μαζί με την ψίχα από το ψωμί μας.

Πριν τοποθετήσουμε την ψίχα του ψωμιού στο μπολ μας, πρέπει να την έχουμε πιέσει με τα χέρια μας για να φύγουν τα υγρά της.

Προσθέτουμε το αλεύρι και τα μπαχαρικά μας, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως η ζύμη μας.

Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 – 2 ώρες και έπειτα πλάθουμε τους κεφτέδες μας στο μέγεθος που θέλουμε και τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν.

Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Πυρά Οικονόμου κατά Τσίπρα – “Καμία αυτοκριτική για το παρελθόν, καμία προοπτική για το μέλλον”

Πήραν προθεσμία οι συλληφθέντες στο αιματηρό επεισόδιο οπαδικής βίας στα Ιωάννινα

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις