Οι σαρδέλες είναι από τα πιο συνηθισμένα ψάρια που μπορούμε να βρούμε σε μία ψαραγορά ή ιχθυοπωλείο και είναι ιδιαίτερα προσιτές λόγω της τιμής τους. Επιπλέον, η πλούσια γεύση τους και οι πολλοί τρόποι που μπορούν να μαγειρευτούν τις καθιστούν ιδανικά ψάρια ακόμη και για τους πιο αρχάριους σεφ, ενώ περιλαμβάνουν και πάρα πολλά θρεπτικά συστατικά.
Διαβάστε παρακάτω την πιο εύκολη συνταγή για τις πιο νόστιμες σαρδέλες παντρεμένες στο φούρνο:
ΥΛΙΚΑ
400-500γρ. σαρδέλες φιλέτο
3 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
3 μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες σε λεπτές φέτες
Λίγο δυόσμο
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και από πάνω τοποθετούμε πολύ λεπτές φέτες από τις μελιτζάνες.
Από πάνω τοποθετούμε τα φιλέτα μας.
Πάνω ακριβώς από τις σαρδέλες στρώνουμε λεπτές φέτες ντομάτας.
Ρίχνουμε τα μυρωδικά και μπαχαρικά της επιλογής μας. (Εάν σας αρέσει η γεύση, ταιριάζει εξαιρετικά και το κουκουνάρι)
Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Οι σαρδέλες μας είναι έτοιμες. Καλή απόλαυση!
Χατζηδάκης: Χαμηλά επιτόκια για στεγαστικά δάνεια από τα funds ειδικού σκοπού
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"