
Συνταγές: Αν θέλετε να δώσετε χρώμα στο κυριακάτικο τραπέζι σας και να κινηθείτε σε “Halloween” ρυθμούς μπορείτε να δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή για μια σαλάτα διαφορετική με πορτοκαλί, ψητή κολοκύθα στο φούρνο, ρύζι και πολλά φρέσκα μυρωδικά!
Διαβάστε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη σαλάτα καθώς και την εκτέλεση της συνταγής:
ΥΛΙΚΑ
1/2 μέτρια κολοκύθα πορτοκαλί, κομμένη σε 12 φέτες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
2 φλ. ρύζι
1 φλ. αγγούρι ψιλοκομμένο
1/4 φλ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
1/4 φλ. σπόρια ροδιού
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, βασιλικό και άνηθο
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμός 1/2 λεμονιού
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι
Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ (Συνταγές)
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
Κόβουμε την κολοκύθα σε 12 μικρές φέτες και τις ανακατεύουμε καλά με το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.
Στη συνέχεια τις απλώνουμε σε μια λαμαρίνα στην οποία έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου (μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα και να πάρει χρώμα).
Έπειτα βγάζουμε τις φέτες από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Όσο ψήνεται η κολοκύθα βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και αφού το στράγγιξουμε, το αφήνουμε στην άκρη.
Τώρα, ρίχνουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μικρό βαζάκι με καπάκι, το κλείνουμε και το κουνάμε καλά για να ανακατευτούν και να ενωθούν όλα τα παραπάνω.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ρύζι, το αγγούρι, τα ρόδια και τα 3/4 από τα μυρωδικά μαζί με τη μισή ποσότητα από το ντρέσινγκ.
Τέλος, μοιράζουμε τη σαλάτα σε τέσσερα πιάτα, βάζουμε σε κάθε μερίδα 3 φέτες από την ψητή κολοκύθα και από πάνω περιχύνουμε το υπόλοιπο ντρέσινγκ.
Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά που έχουν μείνει και σερβίρουμε!
Ακολούθησε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις