Εάν ψάχνετε τη συνταγή για την πιο νόστιμη και εύκολη σπανακόπιτα η οποία όμως είναι παράλληλα νηστίσιμη, σας έχουμε την ιδανική. Αφού κάναμε πολλές δοκιμές, βρήκαμε τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο για να φτιάξετε μία πεντανόστιμη και νηστίσιμη σπανακόπιτα ιδανική για τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

ΥΛΙΚΑ

300γρ. σπανάκι, πράσο, φρέσκο κρεμμυδάκι, μαϊντανό και άνηθο
Τρεις κούπες αλεύρι γ.ο.χ
Ελαιόλαδο
Λευκό ξύδι
1 κούπα νερό
2κ.σ. αλεύρι
1κ.σ. νισεστέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυμώνουμε σε ένα μπολ τρεις κούπες αλεύρι γ.ο.χ., μαζί με μία κούπα νερό και προσθέτουμε επιπλέον λίγο λευκό ξύδι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι που να μην κολλάει η ζύμη.

Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί εκτός ψυγείου για περίπου 20 λεπτά.

Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε οκτώ ίσες μπάλες.

Ρίχνουμε τις 2κ.σ. αλεύρι και το νισεστέ και ανοίγουμε ένα φύλλο όσο ένα μεγάλο ρηχό πιάτο.

Ραντίζουμε κάθε φύλλο με λίγο ελαιόλαδο.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις μπαλίτσες και τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο.

Κάνουμε αυτή τη διαδικασία και για τα οκτώ φύλλα και τα τοποθετούμε ένα – ένα στο ταψί μας.

Τραβάμε με το χέρι προκειμένου να πάει σε όλο το ταψί και να γίνει πολύ λεπτό το φύλλο.

Αφήνουμε τέσσερα φύλλα κάτω, ραντίζουμε με αρκετό ελαιόλαδο, ρίχνουμε τη γέμιση και έπειτα απλώνουμε άλλα τέσσερα φύλλα.

Χαράζουμε την πίτα σε τετράγωνα.
Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Η σπανακόπιτά μας είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις