Πανσέτα ρολό με σως πορτοκαλιού και πατάτες

Μερικά tips για το ψήσιμο

Πανσέτα ρολό με σως πορτοκαλιού και πατάτες

Σας προτείνουμε μια νόστιμη συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι που θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους και μπορείτε να την φτιάξετε μέσα σε μία ώρα και τριάντα λεπτά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μαλακό κρέας με ιταλική προέλευση και όνομα, πανσέτα, συνδυάζεται τέλεια με baby πατάτες στο φούρνο και σος πορτοκαλιού για μια πιο ψαγμένη γευστική εμπειρία!

Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΣΕΤΑ

1 κιλό πανσέτα χοιρινή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

5-6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

2-3 κ.σ. ρίγανη ξερή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

20 ml έ.π. ελαιόλαδο

2 ποτήρια νερό αν χρειαστεί + 1 για το ψήσιμο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

1½ κιλό πατατούλες baby

2 πορτοκάλια, τον χυμό

2 λεμόνια, τον χυμό

2 κ.γ. πολτό σκόρδου

έ.π. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μουστάρδα απαλή

αλάτι, πιπέρι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

½ φλιτζ. ζάχαρη μαύρη ή μέλι

4 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού

4 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε προετοιμάζοντας τις πατάτες: Τις ξεπλένουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά και χοντρά κομμάτια. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και τις ανακατεύουμε με τα χέρια μαζί με το χυμό από λεμόνι και πορτοκάλι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα.


Συνεχίζουμε με την πανσέτα: Αν δεν την πάρουμε λεπτοκομμένη, την κόβουμε εμείς με ένα μαχαίρι όσο πιο λεπτή γίνεται. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και από τις δύο πλευρές και από πάνω ρίχνουμε το σκόρδο και τη ρίγανη.

Στη συνέχεια τυλίγουμε το κρέας σε ρολό και το δένουμε με σκοινί σε όσα σημεία χρειάζεται για να μην λυθεί.

Την τοποθετούμε σε ένα πλατύ ταψί με λίγο βάθος που έχουμε αλείψει λάδι και ρίχνουμε τις πατάτες γύρω από τη πανσέτα και δύο ποτήρια νερό (όχι στο κρέας και τις πατάτες, γύρω στο ταψί).

Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 200ο C στον αέρα για περίπου μία ώρα, μέχρι να ψηθεί καλά η πανσέτα και να μαλακώσουν οι πατάτες.

Tips για το ψήσιμο:

Γυρίστε το κρέας καθώς ψήνεται για να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το τρυπήστε το κάθε τόσο.

Γυρίστε τις πατάτες μια φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος

Ολοκληρώνουμε με τη σος πορτοκαλιού: Βάζουμε σε ένα τηγάνι όλα τα υλικά για τη σος και τα βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι να δούμε ότι έχει δέσει ελαφρώς


Όταν ψηθεί η πανσέτα βγάζουμε τα σκοινιά και κόβουμε το κρέας σε ροδέλες, σερβίρουμε μαζί με τις πατάτες και προσθέτουμε τη σος πορτοκαλιού πάνω από κάθε μερίδα.

Ειδήσεις σήμερα

Την είχε όμηρο και την βίαζε για 14 μέρες στη Χαλκίδα – Όλα ξεκίνησαν από γνωριμία σε ηλεκτρονική εφαρμογή

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων στο νέο πρόγραμμα κατάρτισης ΟΑΕΔ-Google

Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο της Pfizer για τα παιδιά 5 ως 11 ετών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ