Η καρμπονάρα είναι μια από τις πιο κλασικές και νόστιμες μακαρονάδες που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους. Συνήθως έχουμε συνηθίσει όλοι να την φτιάχνουμε με κρέμα γάλακτος, ωστόσο στην πραγματικότητα η αυθεντική γίνεται με αβγά. Μάλιστα, η διαδικασία της είναι πολύ απλή και έτσι είναι σίγουρο ότι θα την φτιάχνετε συνέχεια.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την καρμπονάρα και βήμα προς βήμα την εκτέλεση της συνταγής:
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία ζυμαρικά της επιλογής μας
150γρ. παρμεζάνα ή πεκορίνο
100γρ. μπέικον
4 αβγά
1 κ.σ. βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας δυο λεπτά λιγότερο από όσο γράφει στη συσκευασία τους.
Σε ένα wok ή μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο και αφού κόψουμε το μπέικον σε τετραγωνάκια το τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει ελαφρώς τραγανό.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε δυο ολόκληρα αβγά και δυο κρόκους.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε με μια κουτάλα 2 κουταλιές νερό από τα μακαρόνια που βράζουν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά μας και τα τοποθετούμε στο τηγάνι με το μπέικον.
Προσθέτουμε ευθύς αμέσως μια κουταλιά νερό από τα ζυμαρικά που έχουμε σουρώσει και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι μας το μείγμα με το αβγό και 100γρ. πεκορίνο ή παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα/πεκορίνο.
Η καρμπονάρα μας είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση!
Λεπτό προς λεπτό η αιματηρή συμπλοκή στη Νέα Φιλαδέλφεια – Τι αναφέρει το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ
Έντονη αδιαθεσία για τον πατέρα του Μιχάλη Κατσουρή – Νοσηλεύεται στο Θριάσιο
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"