Τα αβγά μάτια είναι ένα από τα πιο εύκολα πιάτα που σίγουρα έχουμε φτιάξει έστω και μία φορά στη ζωή μας, ενώ είναι ιδανικό φαγητό για φοιτητές. Η αλήθεια είναι ότι είναι πραγματικά πολύ δύσκολο κάποιος να μην πετύχει μία συνταγή με αβγό, γι αυτό κι εμείς στο DEBATER θα σας δώσουμε την απόλυτη συνταγή για να τα μαγειρέψετε σε σάλτσα ντομάτας.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για τα αβγά μάτια και βήμα προς βήμα την εκτέλεση της συνταγής:
ΥΛΙΚΑ
5 μεσαία αβγά
300γρ. ντομάτα περασμένη στον τρίφτη
1 μεσαίο κρεμμύδι
3κ.σ. ελαιόλαδο
1/2κ.γ. ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
Ρίγανη
Γαρύφαλλο
Προαιρετικά: κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η συνταγή μας είναι πραγματικά υπερβολικά εύκολη και είναι σίγουρο ότι θα την πετύχουμε χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδό μας και αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι μας αφού πρώτα το έχουμε ψιλοκόψει.
Έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα και σιγά σιγά και τα μπαχαρικά μας, ενώ όσον αφορά τις ποσότητές τους μπορούμε να τα προσαρμόσουμε ανάλογα με τα γούστα μας.
Σιγοβράζουμε για περίπου 3 λεπτά και από πάνω σπάμε και ρίχνουμε τα αβγά μας.
Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για περίπου 3 λεπτά προκειμένου να γίνουν.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο! Καλή απόλαυση!
Αγία Βαρβάρα: Έστηναν παγίδες σε υπαλλήλους delivery και τους… λήστευαν
Ομάδα Ευθ. Λέκκα: Κίνδυνος για τσουνάμι στην Ελλάδα – Ποιες περιοχές απειλούνται
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"