Παγκόσμια Ημέρα Πατσά: Έχουμε 24 Οκτωβρίου και η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε ένα εκλεκτό έδεσμα το οποίο απολαμβάνουν οι “ξενύχτηδων” και όσοι ξενυχτούν και θέλουν να απολαύσουν φαγητό το οποίο θα τους καρδαμώσει.

Ο πατσάς είναι μια στην ουσία μια σούπα η οποία δημιουργείται συνήθως από το στομάχι της αγελάδας ή από χοιρινό πόδι. και στην Ελλάδα συνοδεύεται από ένα μείγμα σκόρδου, λάδι και ξύδι. Για πολλούς είναι το “φάρμακο” όσων έχουν πιει ένα ποτηράκι παραπάνω και υπάρχουν πολλά μαγαζιά στην Αθήνα αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας που σερβίρουν το αμφιλεγόμενο πιάτο και “γιατρεύουν” τον κόσμο.

Θα πίστευε κανείς πως το συγκεκριμένο πιάτο είναι μια “ελληνική” συνήθεια αλλά πολλές χώρες στα Βαλκάνια και η Αγγλία, λατρεύουν τον πατσά, Μάλιστα, η Μεγάλη Βρετανία είναι “υπεύθυνη” για τον παγκόσμιο εορτασμό του πιάτου.

Ο Άγγλος βουλευτής Samuel Pepys , στις 24 Οκτωβρίου του 1662, και συγγραφέας ενός προβεβλημένου προσωπικού ημερολογίου αναφέρθηκε σε ένα πιάτο που τον ενθουσίασε και το είχε μαγειρέψει μόνος του. Και αναφερόταν στον πατά. Και είχε γαρνίρει το πιάτο του με μουστάρδα.

Τι περιλαμβάνει ο πατσάς

Η παραδοσιακή σούπα περιέχει πολύ συγκεκριμένα πράγματα! Συγκεκριμένα περιέχει, ποδαράκι χοιρινό, κοιλιά μοσχαριού ή χοιρινή, χοντρό αλάτι και μπόλικο λεμόνι. Το γνωστό σε όλους “σκορδοστούμπι” περιέχει μπόλικες σκόρδο, ξύδι και κάποιοι βάζουν μπούκοβο για να γίνει πιο καυτερό.

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις