Εάν ψάχνετε την συνταγή για την πιο νόστιμη και παράλληλα νηστίσιμη τάρτα μήλου, σας έχουμε την ιδανική. Παρόλο που η διαδικασία της παρασκευής της είναι πάρα πολύ απλή, η γεύση θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω, ενώ παράλληλα το γεγονός ότι είναι νηστίσιμη την κάνει ιδανική για την Μεγάλη Εβδομάδα.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

ΥΛΙΚΑ

Για την γέμιση:

4 μήλα
1κ.σ. λεμόνι
100γρ. καστανή ζάχαρη
1 βανίλια
1κ.σ. κανέλα

Για την ζύμη:

200ml ηλιέλαιο
150ml χυμό πορτοκάλι
500γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
150γρ. καστανή ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Λίγο κάρδαμο προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτουμε το ηλιέλαιο μαζί με τον χυμό από πορτοκάλι, την ζάχαρη και το κάρδαμο και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και σιγά – σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ζύμη.

Τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη τα μήλα μας και τα προσθέτουμε σε ένα άλλο μπολ.

Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε επίσης το λεμόνι, την ζάχαρη, την βανίλια και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά.

Λαδώνουμε την ταρτιέρα μας.

Απλώνουμε την μισή ζύμη και έπειτα ρίχνουμε την γέμιση.

Τρίβουμε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για 40 λεπτά.

Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Οι θέσεις των κομμάτων για την τροπολογία σχετικά με το κόμμα Κασιδιάρη – “Αδειάζουν” Τζανερίκο οι συνταγματολόγοι

Μητέρα για πρώτη φορά στα 48 της η Χίλαρι Σουάνκ – Η πρώτη φωτογραφία με τα δίδυμά της! (pic)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις