
Συνταγή: Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην αγαπάει τις μακαρονάδες, σε κάθε τους παραλλαγή. Υπάρχει πληθώρα συνταγών με διαφορετικά υλικά και το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πραγματικά απολαυστικό. Εμείς θέλοντας να βρούμε μία συνταγή νηστίσιμη ούτως ώστε να είναι κατάλληλη και για την Μεγάλη Εβδομάδα, κάναμε τις δοκιμές μας και επιλέξαμε μία λαχταριστή μακαρονάδα με ριγκατόνι, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:
ΥΛΙΚΑ
500γρ. ριγκατόνι
500γρ. μανιτάρια σε λωρίδες
1 σκελίδα σκόρδο
350γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
Μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα με νερό προσθέτουμε λίγο αλάτι και βράζουμε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα τηγάνι ή κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο αφού το έχουμε τρίψει στο ψιλό του τρίφτη.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, σοτάρουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε για 5 περίπου λεπτά στα υγρά τους και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τον μαϊντανό αφού τον έχουμε ψιλοκόψει και βράζουμε για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα μας και ανακατεύουμε με σκοπό να πάει παντού.
Καλή απόλαυση!
Σύνοδος Ήλιου – Δία – Αυτά τα ζώδια θα κερδίσουν πολλά λεφτά
Βελτίωση του σκηνικού του καιρού τη Μεγάλη Τετάρτη – Άνοδος της θερμοκρασίας και λίγες βροχές
Ακολούθησε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις