Αφράτα, ζουμερά και πεντανόστιμα κεφτεδάκια από κοτόπουλο με dressing που θα φτιάξετε μόνοι σας σπίτι εύκολα και γρήγορ, αυτή η συνταγή θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους με τη νοστιμιά της.
Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:
Υλικά
Για τους κεφτέδες
1 κιλό κιμά από γαλοπούλα
2 ασπράδια αυγών
1 κρεμμύδι, τριμμένο
100 γρ. ψωμί τοστ χωρίς την κόρα, τριμμένο
1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
1 καλή πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα ανθό αλατιού
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
50 ml ε.π. ελαιόλαδο
150 γρ. αλεύρι, για το τηγάνισμα
ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Για το dressing
1/2 γ. κρέμα γάλακτος
1/4 γ. βουτυρόγαλα με χαμηλά λιπαρά
1 1/2 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού
1 μικρή σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
1 κ.γ. άνηθος, ψιλοκομμένος
1 κ.γ. μαϊντανός πλατύφυλλος, ψιλοκομμένος
1 κ.γ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
1/4 κουτ. καυτερή σάλτσα
1/4 κουτ. αλάτι
1/4 κουτ. πιπέρι
Εκτέλεση
Κεφτέδες
Ρίχνουμε σε μια μεγάλη λεκάνη όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε. Αφήνουμε στη συνέχεια το μείγμα στη λεκάνη, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε και ζεσταίνουμε στο τηγάνι αρκετό λάδι, τόσο ώστε να γεμίσει περίπου μέχρι τη μέση και αφού φτιάξουμε μικρές μπαλίτσες, τις αλευρώνουμε καλά, τις τινάζουμε και τις τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Μετά το τηγάνισμα βάζουμε τους κεφτέδες σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και έπειτα τους σερβίρουμε συνοδεύοντας τους με το dressing.
Σπιτικό dressing
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και στη συνέχεια σερβίρουμε το dressing.
Tέλος τα εμπόδια και οι δυσκολίες – Αυτά είναι τα ευνοημένα ζώδια του φθινοπώρου!
Food Pass – Προσεχώς το επίδομα των 300 ευρώ για τρόφιμα – Οι δικαιούχοι και η πληρωμή
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"