Συνταγές: Τί θα λέγατε αυτό το Σαββατοκύριακο να κάνετε αποχή από το κρέας και να ετοιμάσετε ένα φαγητό με νόστιμους και θρεπτικούς γίγαντες με σπανάκι και μυρωδικά;

Θυμηθείτε ότι τα φασόλια είναι ένας διατροφικός θησαυρός πλούσιος σε πρωτεΐνες, ασβέστιο, φυτικές ίνες και πολλά ακόμα ωφέλιμα συστατικά για τον οργανισμό!

Η παρακάτω συνταγή θέλει μόνο μισή ώρα προετοιμασίας και μία ώρα για να είναι έτοιμη στο πιάτο σας για να την απολαύσετε!  

ΥΛΙΚΑ

500γρ γίγαντες

750γρ σπανάκι

400γρ φέτα

5 φρέσκα κρεμμύδια

1 πράσο ψιλοκομμένο

1 ξερό κρεμμύδι

1 ματσάκι άνηθος

1 ματσάκι μαϊντανός

2 κουτιά κονκασέ ντομάτας

1 φλ τσαγιού ελαιόλαδο

3 κ.σ φρυγανιά

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα από όλα μία ημέρα πριν μαγειρέψουμε τους γίγαντες τους βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και λίγη σόδα μαγειρικής και τους αφήνουμε να μουλιάσουν.

Την επόμενη ημέρα τους ξεπλένουμε καλά και στη συνέχεια τους βράζουμε με καθαρό νερό για μισή ώρα και στη συνέχεια τους στραγγίζουμε με ένα σουρωτήρι.

Έπειτα πλένουμε και στραγγίζουμε καλά και το σπανάκι, το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ με αλάτι για να μαραθεί για περίπου 15 λεπτά και το πιέζουμε με τα χέρια για να βγάλει τα υγρά το.

Στο μπολ με το σπανάκι ρίχνουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά: τον άνηθο, το μαϊντανό, το πράσο, το φρέσκο κρεμμύδι και το ξερό ψιλοκομμένο και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά μαζί.

Στη συνέχεια σε πυρίμαχο σκεύος περίπου 35 εκ. στρώνουμε τη μισή πρασινάδα, βάζουμε τους γίγαντες και από πάνω απλώνουμε τα υπόλοιπα χόρτα. Στο τέλος ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας.

Τώρα βάζουμε αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε σε όλο το σκεύος λάδι.

Από πάνω ρίχνουμε και την τριμμένη φρυγανιά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο και βάζουμε το ταψί στους 170ο βαθμούς στην αντίσταση, στη τελευταία σχάρα και αφήνουμε για περίπου μία ώρα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να μείνει μόνο το ελαιόλαδο.

Αν θέλετε για επιπλέον νοστιμιά στη συνταγή μπορείτε να προσθέσετε κομμάτια φέτα μέσα στο σπανάκι και στο τέλος πριν βάλετε το σκεύος στο φούρνο τρίβετε ακόμα λίγη φέτα σε όλο το φαγητό και αφήνετε να λιώσει καθώς ψήνεται το φαγητό.

Καλή σας όρεξη!

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις