Το μενεμέν ή αλλιώς μενεμένι είναι στην πραγματικότητα η στραπατσάδα της Μικράς Ασίας. Στην Τουρκία συνηθίζεται να τρώγεται ως πρωινό (kahvaltı), ενώ όσον αφορά την παρασκευή του πρόκειται για ένα αρκετά εύκολο μα παράλληλα νόστιμο και χορταστικό πιάτο. 

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για το μενεμέν και βήμα προς βήμα την εκτέλεση της συνταγής

ΥΛΙΚΑ

↠3 ασπράδια αβγών

↠2 κρόκους αβγών 

↠2κ.σ. ελαιόλαδο

↠3κ.σ. βούτυρο

↠3 ντομάτες ξεφλουδισμένες 

↠3 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες 

↠1κ.γ. αλάτι

↠1/2κ.γ. πιπέρι

↠1/2κ.γ. πουλ μπιμπέρ (ή μπούκοβο)

Μαϊντανός 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.

Έπειτα ρίχνουμε την πιπεριά μας και τσιγαρίζουμε μέχρι να «μαραθεί».

Έπειτα προσθέτουμε τις ντομάτες μας αφού τις έχουμε ψιλοκόψει.

Μετά από 1-2 λεπτά προσθέτουμε τα ασπράδια μας και ανακατεύουμε ελαφρά με σκοπό να πάνε παντού.

Αφού ψηθούν τα ασπράδια μας προσθέτουμε τους δυο κρόκους, ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθούν για άλλο ένα λεπτό.

Αποσύρουμε από την φωτιά και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Το μενεμέν μας είναι έτοιμο! Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα υπόθεση-σοκ: Εξωθούσαν ανήλικα κορίτσια στην πορνεία -4 συλλήψεις, μια 25χρονη ο «εγκέφαλος»

H Αθήνα απαντά στον Ερντογάν: Οι δηλώσεις του για την Κύπρο προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις