Λαζάνια με ρικότα και σπανάκι

Λιώνουν στο στόμα

Λαζάνια με ρικότα και σπανάκι

Συνταγή: Τα λαζάνια στο φούρνο εάν συνδυαστούν με τα κατάλληλα υλικά μπορούν πραγματικά να δημιουργήσουν ένα πολύ ενδιαφέρον και νόστιμο πιάτο, το οποίο θα αρέσει σε όλη την οικογένεια.

Έχουμε συνηθίσει να τα τρώμε με κόκκινη σάλτσα και κιμά, ωστόσο υπάρχουν κι άλλες ενδιαφέρουσες παραλλαγές τους. Μία από αυτές είναι με σπανάκι και τυρί ρικότα, που πραγματικά το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και την εκτέλεσή της:

ΥΛΙΚΑ

1 συσκευασία λαζάνια
500γρ. σπανάκι
600γρ. τυρί ρικότα
1 ξερό κρεμμύδι
100γρ. παρμεζάνα
Μπεσαμέλ
Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας βράζουμε σε μία κατσαρόλα με λίγο αλάτι τα λαζάνια μας.

Σε ένα ταψί στρώνουμε το 1/3 από τα λαζάνια μας και τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε το σπανάκι.

Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί και προσθέτουμε την παρμεζάνα και την ρικότα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προσθέτουμε το 1/3 της μπεσαμέλ πάνω από την πρώτη στρώση με τα λαζάνια μας και έπειτα προσθέτουμε από πάνω το 1/3 από το μείγμα με το σπανάκι και το τυρί.

Ακολουθούμε την διαδικασία μέχρι να γίνουν συνολικά 3 στρώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά, στη μεσαία σχάρα.

Καλή απόλαυση!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδήσεις σήμερα:

Σφυροκοπά την Αττική η κακοκαιρία Μπάρμπαρα – Μήνυμα του 112 στους κατοίκους

Τρόμος στην Τουρκία – Σεισμός 7,7 Ρίχτερ και εκατόμβη νεκρών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ