Συνταγές: Τα ζυμαρικά στο φούρνο έχουν τη δική τους νοστιμιά. Τα λαζάνια είναι από τα αγαπημένα μας φαγητά στο φούρνο και για σήμερα σας προτείνουμε μια λαχταριστή συνταγή με μπεσαμέλ, κολοκυθάκια και πέστο βασιλικού που είναι εύκολη στη δημιουργία της και άκρως καλοκαιρινή!

Συνταγές: Πώς θα φτιάξετε λαζάνια με μπεσαμέλ, κολοκυθάκια και πέστο βασιλικού

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:

Υλικά

12 φύλλα λαζάνια
50 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
5 κολοκυθάκια πράσινα
Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
200 ml πέστο βασιλικού
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο βούτυρο ή λάδι για το ταψί

Για τη μπεσαμέλ

3 ποτήρια φρέσκο γάλα
5 κουταλιές αλεύρι κοσκινισμένο
Λίγο λάδι
2 αβγά χτυπημένα
Αλάτι
Μοσχοκάρυδο
3 κουταλιές βούτυρο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ και την αφήνουμε στην άκρη: Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι.

Μόλις αρχίσει να πήζει ρίχνουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, τα αυγά και το λάδι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα και περιμένουμε να πήξει η κρέμα.

Έπειτα, ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμυδάκι σε κυβάκια και τα φρέσκα κρεμμύδια σε ροδέλες.

Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο λάδι και το αφήνουμε να κάψει.

Ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε.

Έπειτα κόβουμε τα κολοκυθάκια σε χοντρές φέτες και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα κρεμμύδια και τα μαγειρεύουμε. Θέλουμε να κρατάνε λίγο, οπότε τα βγάζουμε από τη φωτιά μόλις είναι al dente.

Μόλις βγάλουμε το τηγάνι από τη φωτιά αφήνουμε τα κολοκυθάκια να κρυώσουν και μετά προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού και το πέστο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Βάζουμε λίγο λάδι ή βούτυρο σε ένα ταψί και το αλείφουμε στη βάση του.

Στη συνέχεια βάζουμε το 1/3 από τα λαζάνια στη βάση του ταψιού, ρίχνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα από μπεσαμέλ και έπειτα συμπληρώνουμε με 1/3 ακόμα από τα λαζάνια.

Έπειτα, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια με το πέστο και τα απλώνουμε μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και στο τέλος σκεπάζουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ.

Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και με αλουμινόχαρτο το ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς για περίπου μισή ώρα.

Μετά τα 30 λεπτά αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα ένα τέταρτο.

Τέλος, αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο, αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά και έπειτα το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε.

Ειδήσεις σήμερα:

Καλοκαίρι – Η εποχή που οι άνθρωποι απιστούν περισσότερο!

Το ζεϊμπέκικο της γιαγιάς μετά τον θάνατο της Μαλένας και οι ψίθυροι “να το ρίξεις, να το ρίξεις”

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις