Λαχταριστό, ροζ κέικ με παντζάρι για την 25η Μαρτίου!

Η απόλυτη πρόταση για να "κλείσετε"το τραπέζι σας

Λαχταριστό, ροζ κέικ με παντζάρι για την 25η Μαρτίου!

25η Μαρτίου 1821: Το τραπέζι της 25ης Μαρτίου συνήθως έχει σαν κυρίως πιάτο μπακαλιάρο με σκορδαλιά.

Τα παντζάρια επίσης συνηθίζουμε να τα σερβίρουμε αυτή την ημέρα σε σαλάτα ή απλά βραστά με λάδι και ξύδι. Αν βράσετε πολλά και σας περισσέψουν σας προτείνουμε μια ξεχωριστή και πολύ νόστιμη συνταγή για κέικ με παντζάρια και ροζ χρώμα που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:

25η Μαρτίου 1821: Τα υλικά

500γρ αλεύρι

1 φλ. ζάχαρη

2,5 κουτ. γλ. baking powder

1 πρέζα αλάτι

¼ κουτ.γλ μοσχοκάρυδο τριμμένο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1 κουτ. γλ. γαρίφαλο

1 κουτ. γλ. κανέλα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξύσμα από ½ lime

2 μεσαία παντζάρια, βρασμένα και καθαρισμένα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2 μεγάλα αυγά

1 ½ φλ. από το νερό των παντζαριών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ο βαθμούς και ξεκινάμε την ετοιμασία της ζύμης.

Βάζουμε τα βρασμένα και καθαρισμένα παντζάρια στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Ρίχνουμε αν χρειάζεται λίγο λάδι.

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη, το baking powder, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο, την κανέλα και το lime.

Παράλληλα σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το βούτυρο με τα αυγά και το νερό από τα βρασμένα παντζάρια και στη συνέχεια ρίχνουμε αυτό το μίγμα στο μπολ με το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ελαφρώς για να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.

Τέλος, ρίχνουμε στα παραπάνω και τα πολτοποιημένα παντζάρια και τα ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο ροζ μίγμα και ετοιμαζόμαστε για το ψήσιμο.

Αδειάζουμε το ροζ μίγμα σε μια φόρμα με λαδόκολλα ή καλά βουτυρωμένη και στη συνέχεια βάζουμε το κέικ στο φούρνο και το ψήνουμε για περίπου 55 λεπτά.

Αφού ελέγξουμε με το πιρούνι ότι είναι σωστά ψημένο – θα πρέπει η μύτη του πιρουνιού τρυπώντας το κέικ να είναι στεγνή – το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 2-3 λεπτά πριν αφαιρέσουμε το λαδόχαρτο. Έπειτα το αφήνουμε να κρυώσει για άλλα 20 λεπτά και στη συνέχεια μπορούμε να το πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη και να το σερβίρουμε.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ζελένσκι μίλησε στο ΝΑΤΟ και ζήτησε το 1% των αρμάτων και των αεροπλάνων της συμμαχίας

Ο Αλέξης Τσίπρας απασφάλισε από την αγορά του Αιγάλεω – “Οι πολίτες εδώ και 7 μήνες πληρώνουν 1,5 δισ. την ακρίβεια Μητσοτάκη”

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα για τα αποθέματα – Κανονικά θα εισπραχθούν τα πρόστιμα από τους ανεμβολίαστους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ