Συνταγές: Αν ανήκετε στην κατηγορία αυτών που τρώνε σπάνια κρέας ή και καθόλου ή αν είστε σε περίοδο νηστείας, σας έχουμε μια πεντανόστιμη συνταγή που θυμίζει το παραδοσιακό, λαχταριστό παστίτσιο, αλλά δεν περιέχει κιμά.

Δοκιμάστε λοιπόν να το φτιάξετε με λαζάνια, μπόλικα λαχανικά και τυρί φέτα που μπορεί να έχετε ήδη στην κουζίνα σας. Τέλος, πασπαλίστε το με τριμμένο, κίτρινο τυρί για επιπλέον γεύση και νοστιμιά. Το αποτέλεσμα θα σας χορτάσει και θα σας εντυπωσιάσει.

Συνταγές: Πώς θα φτιάξετε παστίτσιο λαχανικών

Διαβάστε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:

Υλικά

500 γραμμάρια λαζάνια άβραστα
3 ξερά κρεμμύδια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 πιπεριές κόκκινες
6 λιαστές ντομάτες
250 γραμμάρια κολοκυθάκια
250 γραμμάρια τριμμένο τυρί γκούντα
λίγο βούτυρο – λίγο λάδι
600 γραμμάρια φέτα
αλάτι – Πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε σε μπαστούνια τις πιπεριές, ψιλοκόβουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και τρίβουμε τα κολοκυθάκια.

Ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τα καθαρισμένα κρεμμύδια (ξερά) και τα σοτάρουμε χωρίς λάδι.

Έπειτα προσθέτουμε στο τηγάνι το βούτυρο, το λάδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις λιαστές ντομάτες.

Σε ένα μεγάλο ταψί βουτυρώνουμε τη βάση και εκεί στρώνουμε τα λαζάνια.

Απλώνουμε λίγα από τα τριμμένα κολοκυθάκια, το μίγμα των κρεμμυδιών που έχουμε σοτάρει, τις πιπεριές και τρίβουμε από πάνω λίγη φέτα. Επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές την ίδια διαδικασία.

Στην τέταρτη και τελευταία στρώση βάζουμε τα τελευταία λαζάνια, τα τριμμένα κολοκυθάκια, τα κρεμμύδια και τη φέτα και από πάνω πασπαλίζουμε με την τριμμένη γκούντα.

Τέλος, ψήνουμε στους 180ο βαθμούς για περίπου 45 λεπτά και μετά σερβίρουμε.

Ειδήσεις σήμερα:

Κόντρα στιχουργού με τον Νίκο Τερζή για τις δηλώσεις του Ρουβά – “Δεν μπορεί να αγορεύσει τραγούδι του αν…”

Δύο τυχερά ζώδια θα έχουν επανασύνδεση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου!

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις