Συνταγή: Η τσιπούρα είναι ένα από τα αγαπημένα και πιο νόστιμα ψάρια που μπορούμε να μαγειρέψουμε. Είναι ιδιαίτερα θρεπτική και με λίγες θερμίδες και αυτό την καθιστά ιδανικό γεύμα και για ανθρώπους που κάνουν διατροφή.
Εμείς στο DEBATER, επιλέξαμε, να τη συνοδεύσουμε με έναν πουρέ από παντζάρια, προκειμένου να γίνει ακόμα πιο προσεγμένο και διαφορετικό το πιάτο, ξεφεύγοντας από τις κλασσικά συνοδευτικά όπως είναι οι πατάτες και το ρύζι κτλ. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τη συνταγή.
Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε και βήμα-βήμα την εκτέλεσή της:
Υλικά
- 2 φιλεταρισμένες τσιπούρες
- 1 κρεμμύδι
- 1 ντομάτα
- 1 λεμόνι
- 10ml ελαιόλαδο
- Θυμάρι
- Ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Υλικά για τον πουρέ από παντζάρια:
- 2 παντζάρια
- 1 κρεμμύδι
- 1 πατάτα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.σ ξύδι 5ml ελαιόλαδο
- Αλάτι
Εκτέλεση:
- Αφού πλύνουμε και κόψουμε τα κοτσάνια από τα παντζάρια, τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα και βράζουμε για περίπου 1 ώρα.
- Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε την πατάτα και το κρεμμύδι για περίπου 30-40 λεπτά.
- Αφού κρυώσουν λίγο όλα τα υλικά μας, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια, τα τοποθετούμε σε ένα multi και τα πολτοποιούμε.
- Προσθέτουμε μέσα στο multi το ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο και λίγο αλάτι και συνεχίζουμε έως ότου λιώσουν και γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
- Φιλετάρουμε τις τσιπούρες ή ιδανικά μπορούμε να ζητήσουμε από το ψαράδικο που θα τις πάρουμε να μας τις καθαρίσει ο ψαράς.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς πάνω κάτω αέρα και στρώνουμε στο ταψί μας μία λαδόκολλα.
- Στον πάτο του φούρνου, βάζουμε ένα ταψάκι με λίγο νερό. Αυτό, θα βοηθήσει να κρατηθεί η υγρασία μέσα στον φούρνο, κάτι το οποίο θα συμβάλει στο να γίνει το ψάρι μας πιο ζουμερό.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, μαζί με τον χυμό ενός λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
- Εάν οι τσιπούρες μας είναι πολύ μεγάλες, με ένα μαχαίρι, τις χαράσσουμε ελαφρά σε δύο σημεία.
- Τις βάζουμε στο φούρνο και από πάνω βάζουμε λίγες ροδέλες ντομάτας και κρεμμυδιού. Ρίχνουμε το μείγμα μας πάνω από τις τσιπούρες με προσοχή να πάει παντού. Από πάνω βάζουμε λίγο θυμάρι.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά και 5 λεπτά πριν σβήσουμε τον φούρνο προσθέτουμε και τη ρίγανη.
- Το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Καλή απόλαυση!!
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"