Κουνουπίδι με μπρόκολο ογκρατέν

Θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς

Κουνουπίδι με μπρόκολο ογκρατέν

Συνταγή: Το μπρόκολο και το κουνουπίδι είναι δύο λαχανικά που πολλοί αποφεύγουν να φάνε λόγω της μυρωδιάς τους, ωστόσο η γεύση τους αν συνδυαστούν με τα κατάλληλα υλικά, μπορεί να γίνει πολύ νόστιμη.

Είναι δύο λαχανικά με πληθώρα θρεπτικών συστατικών, ενώ παράλληλα έχουν και ισχυρή αντικαρκινική και αντιοξειδωτική δράση, καθιστώντας τα απαραίτητα για να υπάρχουν στο εβδομαδιαίο μας διατροφολόγιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εμείς στο DEBATER αφού κάναμε τις δοκιμές μας, βρήκαμε τον κατάλληλο και πιο νόστιμο τρόπο να τα συνδυάσετε παράλληλα και ταυτόχρονα να ικανοποιήσει η γεύση τους και τους πιο απαιτητικούς.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

ΥΛΙΚΑ

1 μπρόκολο βρασμένο
1 κουνουπίδι βρασμένο
500γρ. κρέμα γάλατος πλήρης
200 γρ. τριμμένα τυριά
100γρ. τριμμένη φρυγανιά
Ελαιόλαδο
Πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς, πάνω – κάτω αέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ένα μικρό ταψάκι και τοποθετούμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι εναλλάξ.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και έπειτα τα τριμμένα τυριά μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και από πάνω προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά.

Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σταύρος Θεοδωράκης – Το βιογραφικό, η ηλικία, η σύζυγος, η κόρη, ο καρκίνος και οι “Πρωταγωνιστές”

Τα υπέρλαμπρα 69α γενέθλια της Όπρα Γουίνφρεϊ με τις πασίγνωστες φίλες της (pics)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ