Τα σταφιδόψωμα είναι ένα ιδιαίτερο είδος ψωμιού που έχει πολλούς φαν και μπορεί να καταναλωθεί κάθε ώρα της ημέρας. Η αλήθεια είναι ότι έχει τα μυστικά του και εμείς αφού κάναμε τα πειράματά μας, βρήκαμε την απόλυτη συνταγή για να τα πετύχετε. Αποτελούν ιδανικό σνακ για να τα πάρει κάποιος μαζί στη δουλειά ή τα παιδιά στο σχολείο, ενώ οι λίγες θερμίδες τους σε συνδυασμό με την γεύση τους μπορεί να εντυπωσιάσει και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για τα πιο υγιεινά και αφράτα σταφιδόψωμα και βήμα – βήμα την εκτέλεση της συνταγής:

ΥΛΙΚΑ

500γρ. αλεύρι γ.ο.χ

1/2κ.γ. αλάτι

300ml φρέσκο γάλα light

50γρ. βούτυρο

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

100γρ. σταφίδες

1 κρόκος αβγού

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

50γρ. στέβια

1/4κ.γ. γαρίφαλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το γάλα, τη μαγιά, το βούτυρο και το στέβια και ανακατεύουμε πολύ καλά με το μίξερ μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά μας.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το γαρίφαλο, το αλάτι, τις σταφίδες και το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε.

Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε καλά.

Καλύπτουμε την ζύμη με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για περίπου 1-1.30 ώρα.

Χωρίζουμε την ζύμη μας σε περίπου 10 κομμάτια, τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και από πάνω τα σταφιδόψωμά μας.

Τα αφήνουμε σε κλειστό φούρνο για 30 λεπτά για να φουσκώσουν λίγο ακόμη και να πάρουν το τελικό σχήμα τους και έπειτα απλώνουμε έναν κρόκο στην επιφάνεια και τα ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Τα σταφιδόψωμά μας είναι έτοιμα. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Λάζαρος Λασκαρίδης – Τα νεότερα για τον αντιδήμαρχο Καλλιθέας

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός στο πλευρό του Τσιτσιπά στη Μαδρίτη – Δείτε video

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις