Συνταγές: Είναι από τα πιο εύκολα και πιο νόστιμα γλυκά ψυγείου που μπορείτε να φτιάξετε με τρία απλά βήματα τώρα που το καλοκαίρι πλησιάζει!

Χωρίς αυγά και βούτυρο, με ελάχιστα υλικά η παρακάτω συνταγή με μπισκότα, λιωμένη πραλίνα φουντουκιού και μαρμελάδα θα σας στείλει αμέσως στην κουζίνα για να την φτιάξετε! Θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Συνταγές: Πώς θα φτιάξετε γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:

Υλικά

Για τη βάση

750 γρ. τετράγωνα ή στρογγύλα μπισκότα
2 κουτ. σούπας μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι
250 γρ. νερό

Για τη γέμιση

120γρ. κορν φλάουρ
80 γρ. κακάο σκόνη
2 βανίλιες
200 γρ. κουβερτούρα
400 γρ. πραλίνα φουντουκιού
1 λίτρο νερό

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τη μαρμελάδα στα 250 γρ νερού και αφού διαλυθεί καλά, βουτάμε ένα-ένα τα μπισκότα για να μουλιάσουν και στη συνέχεια τα στρώνουμε στη σειρά σε ένα τετράγωνο ταψί για να δημιουργήσουμε τη βάση του γλυκού.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά – τη ζάχαρη, το νερό, το κακάο, το κορν φλάουερ, τις βανίλιες και την κουβερτούρα – και τα ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει.

Στη συνέχεια ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μυκροκυμάτων την πραλίνα μέχρι να λιώσει και να γίνει υγρή κρέμα που μπορεί να απλωθεί εύκολα.

Βάζουμε τη μισή ποσότητα της κρέμας σοκολάτας που έχουμε φτιάξει πάνω στα μπισκότα και στη συνέχεια βάζουμε μια ακόμα στρώση με μπισκότα.

Απλώνουμε την υπόλοιπη ποσότητα από την κρέμα πάνω στην μπισκότα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.

Μετά την τελευταία στρώση από μπισκότα αλείφουμε την επιφάνεια του γλυκού με την λιωμένη πραλίνα και στη συνέχεια τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.

Ειδήσεις σήμερα:

MasterChef – Πήρε το “εισιτήριο” για τη “χρυσή” τετράδα και έβαλε τα κλάματα (vids)

Γιατί επιστρέφει στο GNTM η Βίκυ Καγιά – Τι απαντά στις αιχμές της Παπαβλασοπούλου

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις