Γεμιστοί κολοκυθοανθοί – Ένα νόστιμο ορεκτικό για το τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου

Παραδοσιακό έδεσμα από την Κρήτη

Γεμιστοί κολοκυθοανθοί – Ένα νόστιμο ορεκτικό για το τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου

Συνταγές: Οι κολοκυθοανθοί είναι παραδοσιακός, κρητικός μεζές που σερβίρεται όλο το χρόνο ωστόσο στις 15 Αυγούστου έχει την τιμητική του στο νησί από όπου έχει καταγωγή και αποτελεί μέρος του μενού για την ημέρα της Παναγίας.

Αν θέλετε να τους συμπεριλάβετε και εσείς στο τραπέζι σας τον Δεκαπενταύγουστο δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε και την εκτέλεση της συνταγής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υλικά

30 κολοκυθοανθούς

250γρ. ρύζι για γεμιστά

2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τους κολοκυθοανθούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τρίβουμε τα κρεμμύδια.

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ρύζι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες, τα μυρωδικά και τη μισή ποσότητα λαδιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

Έπειτα, γεμίζουμε τους κολοκυθοανθούς με το μίγμα και διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τοποθετούμε τα πουγκιά κολοκυθιού σε μια κατσαρόλα, βάζοντας τα το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς να αφήνουμε κενά.

Περιχύνουμε στη συνέχεια με το υπόλοιπο λάδι και τοποθετούμε από πάνω τους ένα πιάτο για να μην ανοίξουν όσο θα τους βράζουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, ρίχνουμε στην κατσαρόλα ζεστό νερό μέχρι να καλυφθεί εντελώς το πιάτο και κλείνουμε την κατσαρόλα.

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου μισή ώρα και περιμένουμε να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να “γίνει” το ρύζι. Μόλις φουσκώσει σημαίνει ότι οι κολοκυθοανθοί είναι έτοιμοι.

Ειδήσεις σήμερα:

“Απίστευτα δεμένος” με τη γάτα του ο Γιάννης Σπαλιάρας – Αποκάλυψε τι ζώο θα ήθελε να είναι

Τον προσκάλεσαν σε φεστιβάλ για να τον θυσιάσουν – Ήθελε να πάει τουαλέτα και ξύπνησε σε φέρετρο! (vids)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ