Το flat white είναι ένα δημοφιλές ρόφημα καφέ, αποτελούμενο από δύο συστατικά: espresso και αφρόγαλα. Αν και προσομοιάζει με άλλα ροφήματα καφέ, η διαφορά του flat white από το γνωστό και αγαπημένο καπουτσίνο είναι ότι περιέχει μια λεπτότερη στρώση από αφρόγαλα, ενώ σε σύγκριση με το caffe late, η αναλογία γάλακτος σε espresso είναι μικρότερη. 

Αν και στις μέρες μας το flat white σερβίρεται στις περισσότερες χώρες του δυτικού κόσμου, η ιστορική του προέλευση παραμένει ασαφής και το πιθανότερο σενάριο είναι να προέρχεται από την Αγγλία κατά τη δεκαετία του 1950. 

Η συνταγή για ένα ρόφημα καφέ flat white είναι απλή μεν, συνίσταται δε να χρησιμοποιήσετε μια καλή μηχανή espresso για να το απολάυσετε πλήρως.

Πως να φτιάξετε flat white 

Υλικά

1 δόση espresso (περίπου 30 ml)

100-120 ml γάλα (πλήρες για κρεμώδη υφή, αποβουτυρωμένο για πιο πλούσιο αφρό)

Καφετιέρα espresso

Ατμομάγειρα γάλακτος (ή γάλα χτυπημένο σε μπρίκι)

Θερμόμετρο γάλακτος (προαιρετικό)

Βήματα

Φτιάξτε στη μηχανή της αρεσκείας σας μία δόση espresso (μπορείτε να βάλετε και δύο δόσεις για πιο δυνατή εμπειρία). Ζεσταίνετε το γάλα στο μπρίκι, στους 60-65 βαθμούς Κελσίου. Μόλις ζεσταθεί το γάλα, χτυπήστε το για λίγα δευτερόλεπτα με ένα μιξεράκι. Μόλις κάνει αφρό, ρίχνετε το γάλα με απαλές και κυκλικές κινήσεις μέσα στον καφέ, έτσι ώστε να κάνει μια λεπτή στρώση από αφρόγαλα. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Tέσσερα βραβεία Όσκαρ για το «Poor Things» του Λάνθιμου -Σάρωσε ο Κρίστοφερ Νόλαν με το «Oppenheimer»

Σήμερα το ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αγρότες της Θεσσαλίας -Το «Master Plan» που θα παρουσιάσει

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις