Συνταγές: Το Πάσχα πλησιάζει όμως πριν την Μεγάλη Εβδομάδα προηγείται η Κυριακή των Βαΐων και το Σάββατο του Λαζάρου το οποίο φέτος είναι στις 16 Απριλίου.
Αυτήν την ημέρα παραδοσιακά φτιάχνονται τα γλυκά “Λαζαράκια” ή “Λαζόνια” που δεν είναι άλλα από μικρά ψωμάκια σε σχήμα ανθρώπου.
Δείτε παρακάτω μια εύκολη συνταγή για να τα φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας. Θα ευχαριστηθούν τη διαδικασία και θα ξετρελαθούν με το σχέδιο και τη γεύση τους.
Συνταγές: Πώς θα φτιάξετε “Λαζαράκια”
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και η εκτέλεση της είναι:
Υλικά
1 κιλό αλεύρι
2 φακελάκια μαγιά ξηρή
½ ποτήρι ζάχαρη
Σταφίδες
Αλάτι – λίγο
1/3 του ποτηριού λάδι
3 κουταλάκια κανέλα
Γαρύφαλλα για τη διακόσμηση
1 ποτήρι ζεστό νερό για να διαλύσουμε τη μαγιά
Εκτέλεση
Ξεκινάμε ρίχνοντας το αλεύρι σε ένα μεγάλο σκεύος.
Αφού διαλύσουμε τη μαγιά, την προσθέτουμε στο αλεύρι. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, τη ζάχαρη και την κανέλα και ζυμώνουμε ξανά.
Έπειτα ρίχνουμε και τις σταφίδες στο μίγμα και ζυμώνουμε ξανά μέχρι το μίγμα να μην κολλάει στα χέρια μας.
Αφήνουμε στη συνέχεια το μίγμα στην άκρη για περίπου μισή ώρα και μετά ετοιμαζόμαστε για να πλάσουμε τα ψωμάκια.
Κάνουμε 2 λωρίδες τις οποίες τις πλέκουμε σε κοτσίδες όπως τα τσουρέκια. Αφήνουμε τις άκρες για πόδια, ενώ τα χέρια τα φέρνουμε στη μέση σαν να είναι σταυρωτά.
Τέλος, κάνουμε μια μικρή μπάλα για κεφάλι και τοποθετούμε τα γαρύφαλλα για μάτια.
Ψήνουμε στους 180ο βαθμούς και περιμένουμε μέχρι να ροδίσουν.
Αυτό είναι το ελληνικό νησί που προτιμούν οι Ολλανδοί για το Πάσχα
Πατέρας για τρίτη φορά στα 70 του ο Νίκος Καρβέλας – Γέννησε η Έλενα Φερεντίνου
Ο 17χρονος μαθητής από τη Ναύπακτο που πήρε πλήρη υποτροφία στο Χάρβαρντ
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"