Συνταγή: Δύσκολα μπορούμε να αντισταθούμε σε ένα πιάτο ζυμαρικών! Είναι από τις αγαπημένες μας τροφές γιατί είναι νόστιμα, είναι χορταστικά και με μαγειρεμένα με ελάχιστα υλικά μπορούν να γίνει ακόμα πιο λαχταριστά! Για σήμερα σας προτείνουμε μια καλοκαιρινή συνταγή ζυμαρικών με καλαμάρι και μυρωδικά για να μοσχοβολήσει το σπίτι.

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:

Υλικά

320 γρ. ζυμαρικά πένες ή φιογκάκια

800 γρ. καλαμάρι

500 γρ. ντοματίνια

1 σκελίδα σκόρδο

120 ml λευκό κρασί

60 ml λάδι

Μερικά φύλλα φρέσκου μαϊντανού

​​Πιπέρι

Αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε το καλαμάρι σε ροδέλες.

Ρίχνουμε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε μαζί με το σκόρδο κομμένο στα δύο.

Μόλις ζεσταθεί το λάδι αρκετά βγάζουμε το σκόρδο και ρίχνουμε μέσα τα ντοματίνια αφού τα κόψουμε στη μέση.

Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά και μόλις τα ντοματίνια “στεγνώσουν” και χάσουν το νερό τους, προσθέτουμε το καλαμάρι και ανακατεύουμε με το λευκό κρασί.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για ακόμα 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει αρκετά το καλαμάρι.

Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.

Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με το καλαμάρι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια προσθέτουμε και τα φύλλα μαϊντανού αφού τα ψιλοκόψουμε και σερβίρουμε.

Ειδήσεις σήμερα

Η μεγάλη επιστροφή της κρουαζιέρας – Αισιόδοξες οι προβλέψεις για φέτος

Εύκολη μακαρονάδα με σάλτσα αβοκάντο και βασιλικό

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις