Καραμολέγκος «Αξιαγάπιτες»: Οι γιορτές πλησιάζουν και, αφού ο στολισμός του σπιτιού έχει μάλλον ολοκληρωθεί, έχουμε αρχίσει να ψάχνουμε ιδέες για το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς!

Για όσους λατρεύουν να διοργανώνουν συγκεντρώσεις στο σπίτι με οικογένεια και φίλους και θέλουν να περιποιηθούν αλλά και να εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους τους με αλμυρές και γλυκές γεύσεις, η εύρεση ενός πρωτότυπου μενού δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση!

Επιπλέον, με το χρόνο να είναι περιορισμένος, ψάχνουμε εύκολες συνταγές, όχι κλασικές, και ιδανικά οικονομικές.

Ο ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ με τη σειρά «Aξιαγάπιτες» έρχεται σαν τον Άγιο Βασίλη φέτος τα Χριστούγεννα για να μας προτείνει μια εντυπωσιακή, λαχταριστή και γρήγορη συνταγή χωρίς να «πονέσει» η τσέπη μας, με τις αγαπημένες μας πίτες και άλλα βασικά υλικά που μπορεί να έχουμε ήδη στην κουζίνα μας.

Ένα Χριστουγεννιάτικο trifle με κρέμα, σμέουρα και τις «Αξιαγάπιτες» με χαρούπι, το superfood με την υψηλή θρεπτική αξία και την απαράμιλλη γεύση, που αποτελεί ιδανική βάση για τις γλυκές σας δημιουργίες. Η πρόταση στη συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνει μαρμελάδα σμέουρο, εσείς ωστόσο μπορείτε να διαλέξετε όποια κόκκινη μαρμελάδα προτιμάτε!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
  • 6 ΑΞΙΑΓΑΠΙΤΕΣ με χαρούπι
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • ζάχαρη καστανή για πασπάλισμα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  • 250 γρ. γάλα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι βανίλια ή 1κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κρόκους αυγών
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 πρέζα αλάτι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΜΕΟΥΡΟ
  • 1 κ.σ σπόρους τσία
  • 2 κ.σ χυμό πορτοκάλι
  • 250 γρ. σμέουρα
  • 2 κ.σ μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τις «Αξιαγάπιτες» πίτες με χαρούπι σε μικρά κομμάτια (1εκ.x 1εκ. περίπου). Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και απλώνουμε τα κομματάκια πίτας. Λιώνουμε ελαφρά το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Βουτυρώνουμε καλά με πινέλο τις πίτες και τις πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και τις ψήνουμε στους 1800 για 5-6 λεπτά.

Κόβουμε στη μέση κατά μήκος το κλωναράκι της βανίλιας και βγάζουμε του σπόρους.  Βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα σποράκια της βανίλιας σε μία κατσαρόλα να ζεσταθούν. Βάζουμε τους κρόκους αυγών, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ σε ένα μεγάλο μπωλ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Πριν βράσει το γάλα ρίχνουμε μία κουτάλα στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Επαναλαμβάνουμε με μία ακόμα κουτάλα. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις πήξει, αφαιρούμε την κρέμα από την κατσαρόλα και τη βάζουμε σε επίπεδο σκεύος, σκεπασμένη με μεμβράνη, που να εφάπτεται με την επιφάνεια της. Aφήνουμε να κρυώσει.

Για τη μαρμελάδα σμέουρο βάζουμε τους σπόρους τσία στο χυμό και αφήνουμε 10 λεπτά να φουσκώσουν. Πολτοποιούμε στο μούλτι τα σμέουρα, το μέλι και τους σπόρους τσία.

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Βάζουμε σε ποτήρια μικρή ποσότητα από τις «Αξιαγάπιτες» πίτες. Καλύπτουμε με κρέμα και συνεχίζουμε με μία κουταλιά μαρμελάδα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Στολίζουμε με φρέσκα σμέουρα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.

Το γλυκό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα! Καλή απόλαυση και καλές γιορτές!

Ειδήσεις σήμερα:

Γνωστές Ελληνίδες που έπεσαν θύματα revenge porn (vids)

Δεν αποκλείει τη σύλληψη του Στάθη Παναγιωτόπουλου ο Λύτρας – Από τι θα εξαρτηθεί

Πώς θα εξελιχθούν τα οικονομικά για κάθε ζώδιο το 2022; (α’ μέρος)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις