Εάν ψάχνετε μία συνταγή, κατάλληλη για το Κυριακάτικο τραπέζι, πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε την παρακάτω.

Δεν υπάρχει πιο ωραίο φαγητό για όλη την οικογένεια από ένα κρέας σιγομαγειρεμένο στο φούρνο. Η νοστιμιά και η ευκολία του να το φτιάξετε, το καθιστούν ιδανικό ακόμη και για τους πιο αρχάριους με την μαγειρική.

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεσή της:

Υλικά για το κρέας:

2 κιλά χοιρινό
3 μεγάλες πατάτες
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 σκελίδα σκόρδο
Χυμό από 2 πορτοκάλια
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας απαλή μουστάρδα
Δενδρολίβανο
Αλάτι
Πιπέρι
150ml νερό
20ml λάδι
Θυμάρι
Ρίγανη
150ml νερό

Εκτέλεση της συνταγής:

Πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε “κυδωνάτες” σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους.

Βράζουμε για 20 λεπτά τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με λίγο αλάτι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200-220 βαθμούς πάνω-κάτω αέρα.

Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις 2 κουταλιές της σούπας μέλι, 1 σκελίδα σκόρδο, τον χυμό από 2 πορτοκάλια, τον χυμό από ένα λεμόνι, 2 κουταλιές της σούπας απαλή μουστάρδα, δενδρολίβανο, αλάτι, πιπέρι, 20ml λάδι και το θυμάρι

Τοποθετούμε στο ταψί το κρέας μας και τις βρασμένες πατάτες.

Περιχύνουμε το μείγμα που έχουμε στο μπολ, μέχρι να πάει παντού. Έπειτα, προσθέτουμε τα 150ml νερό και σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε για 1.30 ώρα.

Έπειτα, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε γι άλλη μισή ώρα μέχρι να πάρει χρώμα.

Τέλος, σερβίρουμε και μπορούμε από πάνω να προσθέσουμε λίγη ρίγανη.

Καλή σας απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Όταν η Νίτσα Μαρούδα μιλούσε για τον γαμπρό της, Βαγγέλη Μεϊμαράκη – “Ήρεμος, γλυκύτατος και σπιτίσιος”

Αυτά τα τρία ζώδια θα κερδίσουν χρήματα μέχρι τον Δεκέμβριο

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις