Συνταγή: O μπακαλιάρος είναι από τα πιο οικονομικά και νόστιμα ψάρια που μπορεί να μαγειρέψει κάποιος, ενώ παράλληλα η παρασκευή του είναι πάρα πολύ απλή.

Συνήθως ο πιο γνωστός τρόπος μαγειρικής του είναι τηγανητός σε συνδυασμό με σκορδαλιά, ωστόσο εμείς θέλουμε να σας προτείνουμε έναν εναλλακτικό τρόπο μαγειρέματος που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς.

Αυτός δεν είναι άλλος από μπακαλιάρος πλακί στο φούρνο, και θα σας δώσουμε αναλυτικές οδηγίες για να τον πετύχετε και να τον ευχαριστηθεί όλη η οικογένεια.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

ΥΛΙΚΑ

4 φέτες μπακαλιάρου (ξαλμυρισμένος)
1 σκελίδα σκόρδο
Αλεύρι γ.ο.χ.
2 κρεμμύδια ξερά
400ml χυμό ντομάτας
Μαϊντανός
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τον μπακαλιάρο μας σε χοντρές ροδέλες.

Αλευρώνουμε καλά το ψάρι μας.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό και κόβουμε τα κρεμμύδια μας σε ροδέλες.

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τον μπακαλιάρο μας και από τις δύο πλευρές του, μέχρι να κάνει κρούστα.

Το βγάζουμε από το τηγάνι και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας, προκειμένου να τραβήξει τα λάδια του.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μας σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε μέσα στη κατσαρόλα τα κομμάτια του μπακαλιάρου μας, κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Η εξομολόγηση του πρίγκιπα Χάρι – “Η μητέρα μας θα ήταν στεναχωρημένη για τις σχέσεις μου με τον Γουίλιαμ” (vid)

Βλαδίμηρος Κυριακίδης – Το βιογραφικό, η ηλικία, η καταγωγή, η σύζυγος Έφη Μουρίκη, η απόφαση να μην κάνουν παιδιά και ο πατέρας του

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις