Αρνί στο φούρνο με ελιές, θυμάρι και ψητές ντομάτες

Μια υπέροχη συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι

Αρνί στο φούρνο με ελιές, θυμάρι και ψητές ντομάτες

Συνταγές: Σας προτείνουμε μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε για το κυριακάτικο, οικογενειακό τραπέζι που είναι νόστιμη αλλά και γρήγορη! Χρειάζεστε ελάχιστα υλικά και παϊδάκια από αρνί για να έχετε σε περίπου μια ώρα έτοιμο ένα απολαυστικό και χορταστικό γεύμα! Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε και τον τρόπο εκτέλεσης της συνταγής:

ΥΛΙΚΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1 κιλό αρνί (παϊδάκια)

100 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες σε ροδέλες

250 γρ. ντομάτες  

Αλάτι

Πιπέρι

Φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε αλάτι και πιπέρι στα παϊδάκια και τα ψήνουμε σε ένα ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια προσθέτουμε στο ταψί τις ελιές, αφού έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια και τις ντομάτες και αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί για ακόμα 15 λεπτά.

Τέλος αφού ολοκληρωθεί το ψήσιμο, τρίβουμε από πάνω το ψιλοκομμένο θυμάρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κόβουμε το κρέας σε μικρές μερίδες και το σερβίρουμε απλώνοντας από πάνω τη σάλτσα από ελιά και ντομάτα που έχει δημιουργηθεί.

Αν θέλετε συνοδεύεται το πιάτο με βραστό ρύζι ή πατάτες στο φούρνο και σίγουρα μια σαλάτα εποχής!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καλή σας όρεξη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ