Το κέικ είναι αναμφίβολα το πιο δημοφιλές γλυκό μικρών και μεγάλων. Μπορείτε να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στο ψήσιμο του κέικ για να αποφεύγετε τα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι και δε βγαίνει αφράτο.

Διαβάστε παρακάτω τι δεν πρέπει να κάνετε.

Μην ανοίγετε τον φούρνο στη μέση του ψησίματος

Πρόκειται για ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι. Όσο δελεαστικό και αν είναι το να ανοίξετε τον φούρνο και να ρίξετε μια ματιά στο γλυκό σας, θα πρέπει να το αποφεύγετε.

Αυτή η κίνηση μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα και το κέικ να μην φουσκώσει όσο θα θέλατε.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτή η κατάσταση είναι λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας του φούρνου με τον χώρο της κουζίνας, που μπορεί να σταματήσει το φούσκωμα του κέικ.

Υπερβολική δόση μπέικιν πάουντερ

Η Υπερβολική δόση μπέικιν πάουντερ, είναι άλλη μία αιτία για να μην φουσκώσει το γλυκό σας.

Το μπέικιν πάουντερ και η σόδα, είναι δύο υλικά που μπορούν να προκαλέσουν υπερβολική άνοδο του κέικ και στη συνέχεια πτώση.

Εκτός του ότι το γλυκό δε θα φουσκώσει, θα έχει και ελαστική υφή.

Δεν το αφήνετε να κρυώσει αφού ψηθεί

Αυτό που δεν πρέπει να κάνετε, είναι μόλις ψηθεί το κέικ σας να το δοκιμάσετε αμέσως. Είναι σημαντικό να περιμένετε να κρυώσει εντελώς το κέικ ώστε να μην ξεφουσκώσει απότομα.

Θα χρειαστεί να περιμένετε για μερικές ώρες, ώστε το γλυκό να κρυώσει εντελώς και να αποφευχθούν τυχών αποτυχίες.

Κάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε είναι να το βάλετε στο ψυγείο.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Lidl Ελλάς προσφέρει 120.000€ στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Σπαρτιάτες για Κατσιβαρδά: Αστόχως κάνει μνεία στη δήλωσή του για «ψηφοφόρους του», εκλέχθηκε με λίστα

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις