Συνταγές: Αυτά τα μικρά κεκάκια είναι ό,τι πρέπει για να τα απολαύσετε το πρωί όταν ξυπνάτε ή να τα πάρετε μαζί σας στο σχολείο και τη δουλειά. Φτιάχνονται εύκολα, γρήγορα και δεν έχουν πολλές θερμίδες.

Συνταγές: Πώς θα φτιάξετε αφράτα μάφινς με βρώμη, καρύδια και μήλα

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:

Υλικά

3 φλιτζάνια νιφάδες βρώμη
1 ½ φλιτζάνι γάλα
¾ φλιτζάνι μαρμελάδα μήλου
⅓ φλιτζάνι ζάχαρη – καστανή προαιρετικά
2 μεγάλα αυγά
1 κουταλιά της σούπας κανέλα σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
⅔ φλιτζάνι μήλα
¼ φλιτζάνι καρύδια

Εκτέλεση

Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά.
Ψιλοκόβουμε τα μήλα και τα καρύδια.
Χρησιμοποιούμε μια φόρμα για μάφιν και την αλείφουμε με λίγο βούτυρο ή λάδι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο βαθμούς και παράλληλα ετοιμάζουμε τη ζύμη για τα μάφινς.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη βρώμη, το γάλα, τη μαρμελάδα, τη ζάχαρη, τα αυγά, την κανέλα, το baking powder, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.
Ρίχνουμε στη συνέχεια στο μίγματα τα μήλα και τα καρύδια και ανακατεύουμε ξανά.
Έπειτα μοιράζουμε το μίγμα στις θήκες για τα μάφινς.
Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά και τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα για να δούμε αν είναι έτοιμα. Μόλις βγει εντελώς καθαρή σημαίνει ότι έχουν ψηθεί.
Αφήνουμε τα μάφινς να κρυώσουν και στη συνέχεια τα ξεφορμάρουμε και τα σερβίρουμε.

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτό το make-up tip θα σε κάνει να δείχνεις νεότερη!

Ποια ζώδια θα επηρεαστούν από τη Νέα Σελήνη του Σεπτεμβρίου;

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις