Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου σήμερα (21/5) το πρωί αναφερόμενη στα Τέμπη, στην προανακριτική αλλά και τα πανεπιστήμια, μεταξύ άλλων.

«Είμαστε σε μία ιστορική στιγμή κατά την άποψη μου γιατί η αντιπολίτευση καλείται να ανταποκριθεί σε ένα πολύ υψηλό καθήκον, δηλαδή το καθήκον να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να υπάρξει δικαιοσύνη για το έγκλημα των Τεμπών και η απονομή δικαιοσύνης περνάει μέσα από την Βουλή διότι για τα κυβερνητικά πρόσωπα δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη και να υπάρξει δίκη εάν η Βουλή δεν πάρει σχετικές αποφάσεις», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου μιλώντας στο Realfm 97,8.

«Η απόφαση του ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιήσει την ευχέρεια του για να καταθέσει μόνο του αίτηση Προανακριτικής Επιτροπής αποδεικνύεται και φοβερά επιζήμια σε σχέση με το αντικείμενο της προανακριτικής διερεύνησης. Η πρόταση που έχει κατατεθεί δεν περιλαμβάνει τον κύριο Μητσοτάκη ο οποίος έχει ευθεία εμπλοκή στο έγκλημα από την αρχή μέχρι το τέλος. Γνώριζε εξαρχής», τόνισε.

Σε ερώτηση αν μιλάει για ποινικές ή πολιτικές ευθύνες η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε: «Μιλώ για ποινικές ευθύνες. Βέβαια έχει ποινικές ευθύνες, όπως και ο κύριος Καραμανλής. Η ευθύνη του κυρίου Καραμανλή ως υπουργού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ευθύνη του κυρίου Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού».

Για την υπόθεση με την φωτιά στο Μάτι η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας τόνισε ότι «είναι ντροπή ότι δεν έγινε ποτέ Προανακριτική για το Μάτι. Ήμουν μαζί με τον Διαμαντή τον Καραναστάση οι πρώτοι που καταθέσαμε μήνυση για κακούργημα και για να ελεγχθούν και τα κυβερνητικά πρόσωπα και υπάρχει τεράστια ευθύνη στο πολιτικό σύστημα».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι κάποιοι την γλίτωσαν και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στην δική μου συνείδηση ότι επειδή διαχρονικά την γλίτωναν για ποινικές ευθύνες πολλοί πολιτικοί ανέπτυξαν και αυτό το αίσθημα της ασυδοσίας και της ατιμωρησίας», ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αναφορικά με το ποια είναι τα στοιχεία που δεν περιλαμβάνει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ η Ζωή Κωνσταντοπούλου επισήμανε ότι «θα έπρεπε να υπάρχουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τις ζωές που αφαιρέθηκαν, έκθεση σε βαθμό κακουργήματος κατά συρροή κατ’ εξακολούθηση, ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε βαθμό κακουργήματος κατά συρροή επίσης, διατάραξη των συγκοινωνιών με δόλο, όπως το περιγράψαμε πριν, και για τον κύριο Μητσοτάκη και για τον κύριο Καραμανλή και για τους προηγούμενους, δηλαδή και για τις προηγούμενες κυβερνήσεις και βεβαίως και για κάθε πρόσωπο κυβερνητικό ή πρώην κυβερνητικό που με πράξεις ή παραλείψεις οδήγησε σε αυτή την απολύτως επικίνδυνη και ηθελημένα εντελώς ακατάλληλη συνθήκη των σιδηροδρόμων».

Κωνσταντοπούλου: Τα εθνική θέματα και τα πανεπιστήμια

Σε σχέση με τα εθνικά θέματα και τα ελληνοτουρκικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι «στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής δυστυχώς η κυβέρνηση και η σημερινή και οι προηγούμενες κινούνται με έναν τρόπο τυχάρπαστο, απροσχεδίαστο, σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων και εντυπώσεων. Αυτό είναι εξαιρετικά κινδυνώδες».

Για το ενδεχόμενο να συμμετέχει η Τουρκία στα ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας τόνισε ότι «αυτό όμως είναι τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη που δεν έχει βάλει τις προϋποθέσεις προκειμένου να αποκλείονται από τέτοιους είδους συζητήσεις κράτη και χώρες που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο ή που εκτοξεύουν απειλές ή που διαπράττουν εγκλήματα. Αυτό που ισχύει για την Τουρκία που έχει ενεργό το casus belli».

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Γάζα η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι «επτά ευρωπαίοι ηγέτες προχθές με κοινή δήλωση τους και χθες με πρωτοβουλία τους Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Καναδάς μία σειρά κρατών ψέγουν το Ισραήλ και το καλούν να σταματήσει και η Ελλάδα που προεδρεύει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και ο κύριος Μητσοτάκης διαφήμισε ότι προέδρευσε δεν κάνει τίποτα. Αυτά είναι εις βάρος και των εθνικών μας συμφερόντων και της εθνικής μας πολιτικής και στρατηγικής».

Σε σχέση με την βία στα Πανεπιστήμια και τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας τόνισε ότι «εδώ αυτό το οποίο στοχοποιείται από την κυβέρνηση με εργαλείο τον νόμο και την τάξη και μία έτσι επίπλαστα αυστηρή προσέγγιση γιατί είναι με τον εαυτό τους παρά πολύ επιεικείς που είναι όλα ξεχαρβαλωμένα στην χώρα και είναι αυστηροί με τους φοιτητές κυρίως με πράγματα που δεν είναι αυτά που είναι τα σοβαρά».

Και υπογράμμισε: «Εννοείται ότι αν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις και αν υπάρχουν πράξεις οι οποίες απειλούν τα αγαθά του Πανεπιστημίου πρώτη η πανεπιστημιακή και η φοιτητική κοινότητα έχει τις δικλείδες και φυσικά η πολιτεία οφείλει να λαμβάνει τα μέτρα που αναλογούν. Αυτό που γίνεται τώρα δεν είναι αυτό».

«Η κυβέρνηση κάνει κάτι επίμεμπτο και επιλήψιμο, εργαλειοποιεί δηλαδή κάποιες περιπτώσεις για να στοχοποιήσει και να δαιμονοποιήσει τους φοιτητές και να φύγει από πάνω της η προσοχή σε σχέση με τις δικές της εγκληματικές ευθύνες για πραγματικά κακουργήματα», ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ειδήσεις σήμερα:

Χρήστος Μαυρίκης: Ποινική δίωξη για το κακούργημα της δωροδοκίας Αρεοπαγίτη δικαστή

Νεκρός από πυρά Ουκρανός πρώην πολιτικός στη Μαδρίτη (βίντεο)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις