Ο «Στέφανος σκέτο» καλά κάνει και σχεδιάζει το «Ελληνικό Όνειρο». Ίσως αυτός ο μπούσουλας να διαλύσει τον πολιτικό «εφιάλτη» που κατατρύχει τους βουλευτές. Το περιεχόμενο αυτού του σχεδίου μπορεί να μην είναι ακόμη γνωστό, αλλά ένα είναι βέβαιο:  αποτελεί, την πρώτη κίνηση, πολιτικής ουσίας. Ο κ. Κασσελάκης, όμως επιμένει να προσπερνάει ένα βασικό στάδιο στην άσκηση της προεδρίας του, είτε διακατέχεται από τις αυταπάτες που βασάνισαν και τον προκάτοχο του. Σε κάθε περίπτωση ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ οφείλει με κάποιο τρόπο να αποδεχτεί ή να ενημερωθεί ότι το κόμμα του κυβέρνησε. Περαιτέρω να εντρυφήσει με λεπτομέρεια στα πεπραγμένα αυτής της περιόδου, τα οποία δεν μπορεί να σβήσει μονοκοντυλιά η αρχηγία του. Όταν δηλαδή επιδιώκει τη ρεβάνς από την κυβέρνηση για το θέμα του νόμου για την ισότητα στο γάμο, εργαλειοποιώντας την κομματική πειθαρχία, απλώς απαρνιέται την αντανάκλαση του στον κομματικό καθρέφτη. Ας ενημερωθεί από τους προηγούμενους ο «Στέφανος σκέτο» τι έκανε το κόμμα του στο παρελθόν και με ποια στήριξη οι πολυδιαφημισμένες παρεμβάσεις για τα δικαιώματα έγιναν νόμοι του κράτους. Η ιστορία που δεν διαστρέφεται, έχει καταγράψει δεν ήταν αποτέλεσμα της συμπαγούς κυβερνητικής πλειοψηφίας που είχε δημιουργηθεί με την παρά φύσιν πολιτική συμμαχία με τους ΑΝΕΛ.  

Το 2015, και παρά την μόλυνση της αστάθειας από την οποία η χώρα προσπαθούσε να ορθοποδήσει, η εθνοσωτήριος «πρώτη φορά», αποφάσιζε να επεκτείνει την περίμετρο του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, το οποίο είχε θεσπιστεί το 2015 για τα ετερόφυλα ζευγάρια. Η νομοθέτηση του από την ολομέλεια της Βουλής είχε γίνει τότε χάρη στις θετικές ψήφους των άλλων κομμάτων, 19 εκ των οποίων από τη Νέα Δημοκρατία η οποία τότε είχε τριχοτομηθεί. Είχε λάβει μόλις τρεις θετικές ψήφους από το κόμμα του συγκυβερνήτη Πάνου Καμμένου, ενώ η πλειοψηφία των ΑΝΕΛ είχε καταψηφίσει.  Τον Οκτώβριο του 2017, ο Αλέξης Τσίπρας έριχνε ακόμη ένα προπέτασμα καπνού, βγάζοντας από τη φαρέτρα των δικαιωμάτων τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, που έθετε ως έτος βάσης το 15ο της ηλικίας κάθε εφήβου. Αυτή η ρύθμιση είχε περάσει από την ολομέλεια της Εθνικής Αντιπροσωπείας, με την πλειοψηφία επί των παρόντων, δηλαδή με λιγότερες από 151 ψήφους. Συγκεκριμένα λόγω της αποχής είχε συγκεντρώσει 148 ναι, τα οποία ο τότε Πρωθυπουργός είχε εξασφαλίσει χάρη στη στήριξη που είχε λάβει η ρύθμιση, με τις θετικές ψήφους του Ποταμιού. Στην ίδια ψηφοφορία όμως ένας βουλευτής από το κόμμα των δικαιωματιστών είχε καταψηφίσει, ενώ ακόμη δυο απουσίαζαν. Για στήριξη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ούτε λόγος, ενώ ο συγκυβερνήτης του Αλέξη Τσίπρα, απουσίαζε τότε στη Βραζιλία. Στην ίδια διαδικασία είχαν καταγραφεί κι άλλα τραγελαφικά, με τον εισηγητή της πλειοψηφίας να εισηγείται θετικά αλλά στο τέλος να ψηφίζει παρών. Πέντε βουλευτές των ΑΝΕΛ είχαν καταψηφίσει, ενώ απουσίαζαν από την τότε Δημοκρατική Συμπαράταξη 7 βουλευτές της. 

Συμπέρασμα: Ο «Στέφανος σκέτο» πρέπει να διαβάζει την ιστορία του κόμματος του, η οποία όπως λέει και ο συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Κοτζιάς «είναι σχολείο δεν είναι φυλακή»

*Γράφει ο πολιτικός συντάκτης του debater.gr, Γιώργος Παπακωνσταντίνου 

Ειδήσεις σήμερα:

Φρίκη στο κέντρο της Αθήνας – Συνελήφθη 56χρονος για κατ’ εξακολούθηση βιασμό ανήλικης και πορνογραφία ανηλίκων

Μητσοτάκης: «Δεν θα διστάσουμε να πάρουμε και άλλα μέτρα αν χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ακρίβειας»

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ – Σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων από το μεσημέρι της Δευτέρας

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις