Ειλικρινά δεν είμαι στο μυαλό του δημάρχου Αθηναίων. Ούτε και ξέρω εάν η παρέμβασή του είναι προάγγελος μιας υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του χώρου της κεντροαριστεράς. Γιατί πιστεύω ότι ο Χάρης Δούκας δεν θέλει να γίνει ένας ακόμη αναλώσιμος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Ενός κόμματος που μπορεί να θέλει αλλά όπως έχει φανεί δεν μπορεί να γίνει το ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος και αυτό δεν είναι μόνο θέμα προσώπων.

Ο Χάρης Δούκας το βέβαιο είναι ότι έχει σχέδιο στο μυαλό του. Και όσο περνούν οι ημέρες τόσο θα φαίνεται περισσότερο. Και όποια απόφαση λάβει δεν θα είναι περιορισμένου πολιτικού εύρους.

Αυτό που συνοπτικά αποκαλούμε μοντέλο Δούκα, έχει αφετηριακό σημείο τη συμφωνία Δούκα-Ζαχαριάδη. Οι κινήσεις που θα γίνουν, εάν γίνουν θα είναι βασισμένο σε αυτόν τον πολιτικό άξονα.

Η δική μου απορία είναι μια και αυτή γιατί βλέπω τις αντιδράσεις που προκαλεί το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος. Και η απορία μου είναι το ποιος φοβάται το Χάρη Δούκα και την όποια απόφαση πάρει.

Διότι δεν μπορείς να δηλώνεις την αγωνία σου για το τι θα γίνει την επόμενη ημέρα στην κεντροαριστερά και να σε φοβίζει μια υποψηφιότητα ενός στελέχους που καλώς ή κακώς πέτυχε μια μεγάλη νίκη απέναντι στον υποψήφιο που στήριζε η κυβέρνηση και είχε τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Αυτήν την ώρα στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν έναν αρχηγό ο οποίος έχασε από τον Μητσοτάκη. Στο ΠΑΣΟΚ έναν αρχηγό που έχασε πάλι από τον Μητσοτάκη. Και έχουμε έναν Αλέξη Τσίπρα στο βάθος να σκέπτεται την όποια επιστροφή του με έναν νέο φορέα, και κάποιους φιλόδοξους εντός του ΠΑΣΟΚ να θέλουν να γίνουν Ανδρουλάκης στη θέση του Ανδρουλάκη. Και όλα αυτά την ώρα που αθροιστικά και τα δυο κόμματα δεν ξεπερνούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ.

Δεν ξέρω εάν κάνει το βήμα ο Δούκας, ή θα επιλέξει την ασφάλεια αλλά και τα ρίσκα του δήμου Αθηναίων. Αλλά πραγματικά εκεί στην κεντροαριστερά, εάν δεν είχαν έναν Δούκα θα έπρεπε να τον εφεύρουν για να τον στηρίξουν.

Όσο τουλάχιστον ο μύθος του είναι ζωντανός και η εικόνα του άφθαρτη.

Εκτός εάν έχουν αποφασίσει να τον φθείρουν με τα όσα του σέρνουν κυρίως οι σύντροφοί του από το ΠΑΣΟΚ. Ψυχραιμία σύντροφοι, γιατί με αυτά τα μυαλά και ο καθένας μόνος του με αντίπαλο το εγώ του, το μόνο που θα πετύχει είναι να βοηθήσει τον Μητσοτάκη να κάνει το τέσσερα στα τέσσερα στις εθνικές εκλογές…

Ειδήσεις σήμερα:

Κατάγματα στη μύτη, στο χέρι και βαθύ κόψιμο στη γλώσσα φέρει η σύζυγος του γνωστού δικηγόρου

Θρήνος στην Ξάνθη για τους τέσσερις νεκρούς από τη σύγκουση ΙΧ με λεωφορείο -Νέα παιδιά τα θύματα

Δημήτρης Σταρόβας: Μιλά πρώτη φορά μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο – “Δεν ήθελα να κάνω το βίντεο για να μη με δείτε έτσι”

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις