Η πανδημία της ακρίβειας έρχεται ως τσουνάμι να σαρώσει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με δραματική μείωση της αγοραστικής τους δύναμης και οι επιχειρήσεις με την αδυναμία πληρωμών. Τριπλάσιοι λογαριασμοί ρεύματος τον Ιανουάριο, διπλάσιες τιμές στα αγαθά και στις υπηρεσίες  κάνουν τον βίο, αβίωτο στη λαϊκή οικογένεια.

Τέλειωσαν οι ψεύτικες εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την ακρίβεια που θα τελείωνε τον περασμένο Δεκέμβριο και απέμειναν οι καυτοί τριπλάσιοι λογαριασμοί ηλεκτρικού – αερίου – σούπερ μάρκετ.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση απορρίπτει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ τώρα και όχι το Μάιο όπως και την παράλληλη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο πετρέλαιο κίνησης και στη βενζίνη, στα κατώτατα όρια που επιτρέπει η Ε.Ε.

Το κόστος παραμονής αυτής της κυβέρνησης είναι δυσβάσταχτο, είναι τεράστιο. Να πάμε τώρα σε εκλογές. Να απαιτήσει ο λαός να φύγουν και επιτέλους να έρθει η Πολιτική Αλλαγή. Εδώ και τώρα Πολιτική Αλλαγή. Ο χρόνος κυλά σε βάρος της πατρίδας. Όταν και πάλι οι πολίτες δώσουν την εντολή στη μεγάλη δημοκρατική, προοδευτική παράταξη με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα την εντολή να κυβερνήσουν, δεν θα υπάρχει το μαξιλάρι που αφήσαμε των 37 δις, αλλά μια κατεστραμμένη και λεηλατημένη κοινωνία και οικονομία  την οποία θα χρειαστεί και πάλι με κόπο, με ιδρώτα, με αγώνα όλοι μαζί να αναστήσουμε.

*Ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης είναι Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Ειδήσεις σήμερα:

Άγιος Βαλεντίνος: Τι δώρο να του πάρεις ανάλογα το ζώδιο του!

Η Κάιλι Τζένερ γέννησε και μας έδειξε το μωράκι της (vid)

“Κληρώνει” την Πέμπτη για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις – Τι προβληματίζει τους ειδικούς

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις