Ο εγκέφαλος, ο “άρχοντας” του σώματός μας, χρειάζεται την κατάλληλη “τροφή” για να λειτουργεί άψογα. Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην εγκεφαλική υγεία και ευεξία, επηρεάζοντας τη μνήμη, τη συγκέντρωση, τη διάθεση και την άμυνα ενάντια σε νευροεκφυλιστικές ασθένειες.
Διαβάστε παρακάτω ποιες τροφές θωρακίζουν τον εγκέφαλο.
Λιπαρά ψάρια
Σολομός, σκουμπρία, σαρδέλες και τόνος, πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, θωρακίζουν τα εγκεφαλικά κύτταρα, βελτιώνουν τη μνήμη και μειώνουν τον κίνδυνο για άνοια και Αλτσχάιμερ.
Μούρα
Βατόμουρα, φράουλες, σμέουρα και άλλα μούρα, γεμάτα αντιοξειδωτικά, ενισχύουν την επικοινωνία των νευρώνων, συμβάλλοντας στην οξυγόνωση του εγκεφάλου και στην πρόληψη της νευροεκφυλιστικής νόσου.
Ξηροί καρποί και σπόροι
Καρύδια, αμύγδαλα, καρύδια Βραζιλίας, ηλιόσποροι και λιναρόσπορος, πλούσια πηγή βιταμίνης Ε, ψευδαργύρου και σεληνίου, θωρακίζουν τα εγκεφαλικά κύτταρα από τις φθορές και βελτιώνουν τη γνωστική λειτουργία.
Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Σπανάκι, μπρόκολο, μαρούλι και λάχανο, γεμάτα βιταμίνες K, C και φυλλικό οξύ, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος στο κεφάλι, ενισχύουν τη μνήμη και μειώνουν τον κίνδυνο για άνοια.
Μαύρη Σοκολάτα
Η μαύρη σοκολάτα, με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο, πλούσια σε φλαβονοειδή, βελτιώνει τη ροή του αίματος, ενισχύει τη μνήμη και την προσοχή, ενώ μειώνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο.
Σαν Ψέμα – Δευτέρα (20/5): Η Ζωή υποψιάζεται πως ο Πέτρος ξέρει τα αισθήματά της για αυτόν
Ρόδος: Σουηδοί προσπάθησαν να κατεβάσουν την ελληνική σημαία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"