Η δουλειά, οι διάφορες κοινωνικές υποχρεώσεις, τα προβλήματα υγείας, οι οικονομικές εκκρεμότητες και πολλά ακόμη, κάνουν καθημερινά τις ημέρες μας δύσκολες και απαιτητικές με αποτέλεσμα να έχουμε άγχος, το οποίο δεν μπορούμε να διαχειριστούμε.

Το στρες είναι μέσα στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου και σε περιόδους που είναι πολύ έντονο χρειάζεται να έχει τη στήριξη, την κατανόηση και τη βοήθεια του συντρόφου του και φυσικά πρέπει να γίνεται προσπάθεια να μην μεταφέρεται αυτό μέσα στη σχέση γιατί το μόνο που δημιουργείται είναι ένταση, κακή διάθεση και πολλές φορές τσακωμοί που μας στεναχωρούν περισσότερο. Πόσο εύκολο είναι όμως να διαχειριστούμε το άγχος μας και να το κρατήσουμε μακριά από τη σχέση μας για να μην την επιβαρύνουμε και φυσικά να μην την καταστρέψουμε;

Διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές που δίνουν οι ειδικοί:

Πρώτα από όλα είναι πολύ σημαντικό και απαραίτητο να μοιραζόμαστε με τον σύντροφο μας τα συναισθήματα, τις σκέψεις και όσα μας αγχώνουν και να τον κρατάμε ενήμερο για αυτά και για την ψυχολογική μας κατάσταση. Σε αντίθετη περίπτωση αν τα συσσωρεύουμε μέσα μας και τα κρατάμε όλα μυστικά τότε το πιθανότερο είναι ότι κάποια στιγμή θα ξεσπάσουμε πάνω του δημιουργώντας στη ζωή μας ένα ακόμα πρόβλημα, πράγμα που δεν θέλουμε. Μέσα από την έκφραση των συναισθημάτων μας μπορούμε να δεχτούμε από το σύντροφο μας συμβουλές και λύσεις για να νιώσουμε καλύτερα και επίσης η φροντίδα και η αγάπη του μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα ακόμα και δεν μας απαλλάξει από αυτό που μας προκαλεί το άγχος.

Δεύτερον, είναι πάρα πολύ βοηθητικό σε αγχωτικές περιόδους να υπάρχει ανάμεσα στο ζευγάρι σωματική επαφή. Προσοχή, δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει σεξουαλική επαφή! Και μόνο το άγγιγμα και η αγκαλιά μπορούν να απελευθερώσουν ωκυτονίνη η οποία είναι η ορμόνη της αγάπης. Αυτή έχει τη δύναμη να ηρεμεί το νευρικό μας σύστημα δημιουργώντας την αίσθηση της γαλήνης και της ηρεμίας μέσα μας.

Τρίτον και πάρα πολύ βασικό δεν μεταφέρουμε τα προβλήματα και τα “βάρη” μας μέσα στη σχέση. Αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε διατηρώντας επαφές και αναζητώντας βοήθεια και στήριξη και από άλλα κοντινά μας πρόσωπα, όπως η οικογένεια και οι φίλοι ή ακόμα και από έναν ψυχολόγο ή ψυχοθεραπευτή. Πρόσωπα δηλαδή που εμπιστευόμαστε και μπορούν να μας ακούσουν και ίσως να μας ανακουφίσουν με τα λόγια, τις συμβουλές και την παρέα τους.

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάμε πρώτα από όλα να έχουμε καλή σχέση με τον εαυτό μας, να τον ακούμε και να τον φροντίζουμε. Είναι ιδιαίτερα βοηθητικό δηλαδή σε περιόδους που υπάρχει πολύ άγχος να φροντίζουμε να τρεφόμαστε σωστά, να κοιμόμαστε αρκετές ώρες και να γυμναζόμαστε με οποιοδήποτε τρόπο. Όλα τα παραπάνω μπορούν να βελτιώσουν την ευεξία μας και να μειώσουν το στρες.

Ειδήσεις σήμερα

Πώς θα ζεσταθεί πιο οικονομικά μια τετραμελής οικογένεια – Αναλυτικά παραδείγματα

Νόστιμη και απλή κολοκυθόσουπα για τις κρύες νύχτες του φθινοπώρου!

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις