Βασίλης Καρράς: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του σπουδαίου λαϊκού τραγουδιστή – Ουρές σχηματίζει ο κόσμος (Pics)
Στη γενέτειρά του το τελευταίο αντίο

Σε λαϊκό προσκύνημα σήμερα, Τρίτη 26/12, η σορός του Βασίλη Καρρά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών την Κυριακή 24/12, παραμονή των Χριστουγέννων.
Ειδικότερα, η σορός του Βασίλη Καρρά μεταφέρθηκε στις 09:00 το πρωί στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη και τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10:00 έως τις 13:00, ενώ η ταφή θα γίνει στη γενέτειρά του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας, αύριο, Τετάρτη 27/12, στις 12:00.



Στο τελευταίο αντίο θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι φιλαρμονικές Νέας Προποντίδας και Απόλλων Ροδολίβους. Τον επικήδειο λόγο θα εκφωνήσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, Ευάγγελος Αραμπατζής.
Επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος, είναι αντί στεφάνων, να στηριχθεί ο σύλλογος παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, Φλόγα.
Υπενθυμίζεται πως ο Βασίλης Καρράς εξέπνευσε το απόγευμα της Κυριακής 24/12, στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη όπου νοσηλεύονταν δίνοντας μάχη με τον καρκίνο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, νοσούσε και από τον κορονοϊό.
Η επιθυμία του Βασίλη Καρρά
Ο Βασίλης Καρράς είχε εκφράσει την επιθυμία να κηδευτεί και να ταφεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας, που επισκέπτονταν όσο πιο συχνά μπορούσε.
Εκεί είχε ένα μεγάλο κτήμα, γνωστό ως Φάρμα Καρρά, όπου καλλιεργούσε ελιές και παρήγαγε λάδι, αλλά και σταφύλια και λαχανικά. Ανέβαινε στο Παγγαίο και μάζευε κράνα, ενώ η ζωή στο χωριό τον αποσυμπίεζε και του έδινε ζωή. Βοήθησε μάλιστα και σε πολλά έργα και οι κάτοικοι του είχαν μεγάλη αδυναμία, γιατί εκεί γινόταν ένα μαζί τους.
Ποιος ήταν ο σπουδαίος λαϊκός τραγουδιστής
Ο Βασίλης Καρράς (πραγματικό όνομα Βασίλειος Κεσογλίδης) γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας στις 12 Νοεμβρίου 1953. Ήταν ένας από τους σημαντικότερους λαϊκούς τραγουδιστές της γενιάς του που με τη βραχνή φωνή του άφησε ανεξίτηλο το μουσικό του στίγμα. Ο Βασίλης Καρράς είχε δύο αδέρφια, τον Δαμιανό και την Αναστασία. Όταν ήταν 10 ετών πήγε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη. Το 1969, σε ηλικία 16 χρονών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο “Πρόσφυγας” στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, τη δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι. Επίσης, είχε εργασθεί στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποτυπώνεται στο τραγούδι του “Εγώ αγάπη μου, εγώ”.
Έκανε τεράστιες επιτυχίες με δίσκους που έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι. Η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του ήταν με τον δίσκο “Μ’ έχεις Κάνει Αλήτη” που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή. Συνεργάστηκε με πολλούς συνθέτες και στιχουργούς, όπως ο Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης, ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Ηλίας Φιλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και άλλοι.
Έκανε ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Νίκος Ζωιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, η Πάολα, ο Παντελής Παντελίδης και άλλοι, με τους περισσότερους από τους οποίους συνεργάστηκε και σε ζωντανά προγράμματα. Ως συνθέτης και στιχουργός, έγραψε τραγούδια για πολλούς τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού. Στις πολυάριθμες συναυλίες του σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Ασία, Καναδά και Αυστραλία είχε γίνει δεκτός με ενθουσιασμό από Έλληνες και ξένους.
Εορτολόγιο – Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 26 Δεκεμβρίου;
Βριλήσσια: Βίντεο – ντοκουμέντο από τον απεγκλωβισμό των νεαρών παιδιών που σκοτώθηκαν στο τροχαίο
Ακολούθησε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις