Συντριβή Αντόνοφ: Πολυεπίπεδη και εξονυχιστική είναι τις τελευταίες ώρες η έρευνα των Αρχών, ώστε να απαντηθούν κρίσιμα ερωτήματα αναφορικά με την πτώση του αεροσκάφους στην Καβάλα.

Σήμερα, Τρίτη (19/7) θα επιστρατευτεί drone του στρατού για να χαρτογραφήσει την περιοχή όπου συνετρίβη το Αντόνοφ. Απώτερος στόχος είναι να εντοπιστούν τα διάσπαρτα βλήματα και πυρομαχικά, τα οποία μετέφερε το αεροσκάφος από τη Σερβία στο Μπανγκλαντές, την ώρα που ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο είδε το φως της δημοσιότητας από τη στιγμή που συνετρίβη το αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από τη Σερβία.

Παράλληλα, δήμος Παγγαίου Καβάλας έχει ζητήσει από τους πολίτες σε περίπτωση που εντοπίσουν πυρομαχικά και βλήματα διάσπαρτα στα χωράφια τους, να καλέσουν τις αρχές, καθώς τα βλήματα έχουν εκτοξευθεί σε ακτίνα μεγαλύτερη των 500 μέσα στα χωράφια.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η επιχείρηση θα διαρκέσει πάνω από έναν μήνα και θα περιλαμβάνει πέντε ομάδες του Τάγματος Ναρκοπεδίου Ξηράς με 36 άτομα, τα οποία θα σαρώσουν μία έκταση 1.000 στρεμμάτων. Μετά τον εντοπισμό θα ακολουθήσει είτε η περισυλλογή των βλημάτων ή θα γίνουν ελεγχόμενες εκρήξεις, ανάλογα με το τι θα θεωρηθεί πιο ασφαλές.

Καβάλα

Συντριβή Αντόνοφ – Τα σενάρια και τα αναπάντητα ερωτήματα

Την ίδια ώρα, πολλά ερωτήματα για το τι οδήγησε στη συντριβή του αλλά και το φορτίο που μετέφερε, παραμένουν αναπάντητα, ωστόσο οι ειδικοί ελπίζουν ότι απαντήσεις σε πολλά και σημαντικά ερωτήματα θα δώσει το μαύρο κουτί του Antonov που έχει εντοπιστεί από την Κυριακή, ήδη.

Συντριβή Αντόνοφ – Τα βασικά σενάρια που ερευνώνται είναι:

Η φωτιά με απώλεια 2 κινητήρων
Πολλαπλή απώλεια οργάνων που προκάλεσε την απώλεια ύψους
Έλλειψη λαδιών που μπορεί να προκάλεσε την πυρκαγιά
Δεν ενεργοποιήθηκε το σύστημα πυροπροστασίας

Παράλληλα, όπως ο δήμαρχος Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης και εν ενεργεία κυβερνήτη της Πολιτικής Αεροπορίας, Γρηγόρης Κωσταντέλος προκαλεί απορία το γεγονός πως ο πιλότος αντί να πάει στη Λήμνο, μια απόσταση 32 μιλίων πάνω από την θάλασσα και πτήσης έξι λεπτών, επέλεξε να πάει στην Χρυσούπολη της Καβάλας, περνώντας πάνω από μεγάλο ορεινό όγκο, αυτό του Παγγαίου σε μια πτήση διπλάσιου χρόνου. Από την στιγμή που εκπέμπει may day, o πιλότος επιλέγει σε ποιο αεροδρόμιο θα προσγειωθεί.

Συντριβή Αντόνοφ – Τα αναπάντητα ερωτήματα

Τι βλάβη αντιμετώπισε;
Γιατί αρχικά θέλησε να επιστρέψει στη Σερβία;
Γιατί δεν πήγε στο κοντινότερο αεροδρόμιο της Λήμνου;
Γιατί χάθηκε η επαφή με τον πύργο ελέγχου για 2 λεπτά;

Συντριβή Αντόνοφ – Διάβημα στον Ουκρανό πρέσβη

Διάβημα προς τον Ουκρανό πρεσβευτή στην Αθήνα έκανε τη Δευτέρα ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλής Δεμίρης με αφορμή τη συντριβή του Αντόνοφ.

Το διάβημα αυτό ήρθε κατόπιν εντολής του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια και σε αυτό ζητώνται απαντήσεις για τη φύση του φορτίου του ουκρανικού αεροσκάφους που κατέπεσε κοντά στην Καβάλα το βράδυ του Σαββάτου. Επιπλέον στο διάβημα αναφέρεται πως υπήρχε ανάγκη πρότερης ενημέρωσης για το συγκεκριμένο φορτίο.

Καβάλα

Είχε προηγηθεί η εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στον πρέσβη της Ελλάδας στο Βελιγράδι να πραγματοποιήσει διάβημα διαμαρτυρίας για δύο ζητήματα, το ένα είναι την ανάγκη πρότερης ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς για τη φύση του φορτίου, καθώς και ποιο ήταν ακριβώς το φορτίο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε αρκετές ώρες μετά το δυστύχημα ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς αρκετές ώρες μετά το συμβάν το Αντόνοφ μετέφερε 11,5 τόνους στρατιωτικό υλικό και ο τελικός προορισμός του ήταν το Μπαγκλαντές, έχοντας φορτώσει στρατιωτικό υλικό στο αεροδρόμιο “Μέγας Κωνσταντίνος” της πόλης Νις!

Ειδήσεις σήμερα:

Καίει ασταμάτητα η φωτιά στο Ρέθυμνο – “Πλέον μπορούμε να μιλάμε για οργανωμένο σχέδιο” (pics&vids)

Τελειωμό δεν έχουν τα θανατηφόρα τροχαία – Αυτοκίνητο παρέσυρε μηχανάκι στο Κατάκολο

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις