Συνεχίζουν να αποκαλύπτονται σοκαριστικές μαρτυρίες για όσα συνέβαιναν σε δομές της “Κιβωτού του Κόσμου“, που αφορούν ακραίες και κακοποιητικές συμπεριφορές με θύματα φιλοξενούμενα παιδιά.

Η έρευνα των Αρχών εστιάζει σε τρεις καταγγελίες για ασέλγεια και σε τέσσερις για ξυλοδαρμό, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στο “μικροσκόπιο” έχουν μπει ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του ιδρύματος και τρεις εργαζόμενοι που ανήκουν στο στενό περιβάλλον του.

Κιβωτός του Κόσμου: Νέα αποκαλυπτική μαρτυρία

Το πρωί της Κυριακής στο Open προβλήθηκε μια ακόμα μαρτυρίας 20χρονης, πρώην τρόφιμης στο ίδρυμα, που “καίει” τον πατέρα Αντώνιο.

Η βία ήταν κυρίως ψυχολογική και έπειτα λεκτική. Λεκτική, όμως, όχι του τύπου μας έβριζαν και τέτοια, απλά με τον τρόπο τους μας έβγαζαν άχρηστους και ότι δεν είμαστε σωστά πλάσματα στην κοινωνία, ότι θα γίνουμε κακή επιρροή” είπε η κοπέλα, που έμεινε στην “Κιβωτό” για έξι χρόνια.

Όπως εξομολογείται, “πήρα τιμωρία να είμαι κλειδωμένη μέσα σε ένα δωμάτιο σχεδόν όλο το καλοκαίρι και η μόνη έξοδος που έκανα από εκεί ήταν κάτι συγκεκριμένες ώρες. Τηρούσα ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο ήταν μόνο δουλειές. Ήμουν μπροστά σε ένα γεγονός, πολύ πιο παλιά. Εγώ τότε ήμουν γύρω στα 14 με 15 και τότε είχε δώσει χαστούκι σε ένα κορίτσι.

Για την τοποθέτηση του πατέρα Αντώνιου, η 20χρονη είπε: “Η αλήθεια είναι χθες τα είδα και επειδή απέκτησα έναν θυμό και μία απέχθεια απέναντι του γιατί πιο πριν ενώ είχα συνομιλήσει και με κάποιους άλλους δημοσιογράφους και είχα πει κάποια πράγματα, δεν ήθελα να δείξω μόνο τα άσχημα πράγματα που συνέβαιναν εκεί μέσα, αλλά και όλα αυτά τα ωραία που έχουμε περάσει. Αυτά, όμως, που διάβασα εχθές και είπε πραγματικά με έχουν κάνει να λυπάμαι και να ντρέπομαι που είπα όλα αυτά που είπα“.

Δηλαδή γύρισε και είπε ότι δεν ήμασταν φυσιολογικά παιδιά. Ήμασταν παιδιά παραβατικά. Ναι, λογικό, γι’ αυτό πήγαμε εκεί. Γι’ αυτό φύγαμε απ’ το σπίτι μας, κάποιος λόγος υπήρχε“, συμπληρώνει.

Σχετικά με την πρεσβυτέρα, η νεαρή αναφέρει πως “πάντα ήταν έτσι γλυκιά και γλυκομίλητη και προσπαθούσε να βοηθήσει όπου μπορούσε. Την είδα στην συνέντευξη και δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς έγινε και για ποιον λόγο είχε τόσα νεύρα; Θεωρώ ότι με όλα αυτά που έχουν γίνει θα έπρεπε να είχε ήδη προνοήσει ότι θα υπήρχε αυτό το θέμα, δεν ξέρω πραγματικά γιατί είχε αυτή την αντίδραση“.

Σχετικά με τις τιμωρίες κατά τις οποίες κλείδωναν παιδιά στα δωμάτιά τους, η ίδια αναφέρει: “Τέτοια είδους τιμωρία τόσο μεγάλη και τόσο αυστηρή πάντα έπαιρνε την έγκριση, πάντα έπρεπε να πάρουν την έγκρισή του. Και εμένα και τα υπόλοιπα κορίτσια που μας είχαν κλειδωμένα τόσο καιρό ο πάτερ Αντώνιος το γνώριζε. Από εκείνον είχε μπει αυτή η τιμωρία. Είχε πάρει έγκριση αυτή η τιμωρία για να γίνει“.

Στη συνέχεια, η νεαρή κοπέλα περιγράφει τα εξής: “Εγώ τότε που ‘χα βγει από την συνέπεια εκείνο τον καιρό ο πάτερ ήταν εκεί και μας έχει πιάσει και μας μίλαγε. Και λέει, ναι εγώ έκανα αυτή την έγκριση. Εννοείται πως ήμουν τέρμα αντίθετη με όλα αυτά και κάποια στιγμή είχα απελπιστεί και εγώ η ίδια. Και του λέω “συγγνώμη δηλαδή το θεωρείτε το σωστό επειδή εγώ κάλυψα κάποιο άλλο παιδί να μου δώσετε αυτή την τιμωρία, να μην πάω πουθενά και να με έχετε κλειδωμένη;”. Και λέει ναι, “προφανώς και έβαλα σαν τιμωρία για να παραδειγματιστείτε”. Λέω “θα παραδειγματιστώ από τι; Από το να με έχετε κλειδωμένη και να δουλεύω από το πρωί μέχρι το βράδυ σαν το σκυλί;””.

Η κοπέλα αποκαλύπτει επίσης πως είχε δραπετεύσει από τη δομή, λέγοντας πως “όταν με έβρισκαν, ας πούμε, έπαιρνα μία τιμωρία, μία συνέπεια για ακόμη μία φορά και σταματούσα εκεί, μετά ξανά τα ίδια“.

Κιβωτός του Κόσμου: Ο πατήρ Αντώνιος και άλλοι τρεις στο “κάδρο”

Η κατάθεση του 19χρονου σήμερα, από τον οποίο άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης, δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, το πρόσωπο που φέρεται να κατονομάζει στην κατάθεσή του είναι ο πατήρ Αντώνιος, ο άνθρωπος που ίδρυσε την “Κιβωτό του Κόσμου”.

Μέρος της κατάθεσης μετέδωσε και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

Αυτό που δεν μου άρεσε όμως, αφού πήγα στην Καλαμάτα ήταν ότι όσο τον πλησίαζα και δενόμουν μαζί του, είχα αρχίσει στην ουσία να τον υπηρετώ, δηλαδή του έβαζα και του έβγαζα τα παπούτσια και του έβγαζα τις κάλτσες. Αυτά ήταν τα πρώτα περίεργα πράγματα. Επίσης, στην Καλαμάτα από το καλοκαίρι μέχρι και τον Νοέμβριο που κάναμε μπάνιο σε θάλασσα, στα παιχνίδια που κάναμε στο νερό, καθώς έκανε πως με έπνιγε, άρχισε να βάζει το χέρι του μέσα από το μαγιό μου. Στην αρχή προσπάθησα να τον δικαιολογήσω με την αγάπη που του είχα και δεν έλεγα τίποτα“.

Εκτός από το στέλεχος της “Κιβωτού” στο μικροσκόπιο μπαίνουν ακόμη τρία πρόσωπα, άνδρες που ζούσαν από παιδιά στη ΜΚΟ και με την πάροδο του χρόνου έγιναν εργαζόμενοι εκεί.

Αυτά τα πρόσωπα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν ελέγχονται για σεξουαλική κακοποίηση αλλά για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών. Άλλωστε οι καταγγελίες κάνουν λόγο για ξυλοδαρμούς, πολύμηνες τιμωρίες και εκμετάλλευση.

Ειδήσεις σήμερα:

Τα πολλαπλά οφέλη από την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα – Τι εκτιμούν οι ειδικοί

Έφτασε η μεγάλη πρεμιέρα του Μουντιάλ 2022 – Η τελετή έναρξης και η πρώτη σέντρα – Το πρόγραμμα των αγώνων

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις