Μακροζωία: Όλοι οι άνθρωποι θα ήθελαν να ανακαλύψουν το μυστικό της “νεότητας” και να ζήσουν για πολλά χρόνια καθώς θέλουν να μάθουν τι θα συμβεί στο μέλλον. Και από ότι φαίνεται, μια νέα μελέτη βλέπει το φως της δημοσιότητας και αναφέρει πως θα μπορούσε ένας άνθρωπος να ζήσει μέχρι τα 150.

Σύμφωνα με το Scientific American, η εταιρεία βιοτεχνολογίας Gero, εξέτασε την ικανότητα του ανθρώπινου σώματος να μπορεί να ανταπεξέλθει από ατυχήματα και διάφορες αρρώστιες. Και ο Τίμοθι Πίρκοφ ο οποίος είναι ερευνητής της εταιρείας η οποία έχει έδρα στη Σιγκαπούρη, δημιούργησαν τρεις ομάδες εθελοντών στις ΗΠΑ, τη Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου και εξέτασαν τον ρυθμό της γήρανσης.

Μέσω της έρευνας, αξιολόγησαν τις αλλαγές που συμβαίνουν στον αριθμό των αιμοσφαιρίων αλλά και τον ημερήσιο αριθμό των βημάτων που έκαναν όσοι συμμετείχαν στην έρευνα. Ενώ παράλληλα ανέλυσαν τις αλλαγές ανά ηλιακές ομάδες. Έπειτα, συνέλλεξαν τα στοιχεία μέσω ενός smartphone.

Σε όλες τις μετρήσεις που έκαναν φάνηκε το ίδιο αποτέλεσμα. Όσο αυξανόταν η ηλικία, ένας παράγοντας ο οποίος δε σχετιζόταν με ασθένεια, δημιούργησε μια σταδιακή μείωση της ικανότητας του σώματος να μπορεί να κάνει αντικατάσταση των κυττάρων του αίματος ή να προχωρά σε μια σταθερή ταχύτητα μετά από μια ασθένεια.

Χρησιμοποιώντας τον ρυθμό βιολογικής γήρανσης για να μπορέσουν να δουν πότε εξαντλείται η φυσική αντοχή του ανθρωπίνου σώματος, παρατήρησαν πως αυτό συμβαίνει γύρω στα 120 με 150 χρόνια ζωής.

Ο μέσος όρος σχετικά με το προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων υπολογίζεται στα 80 χρόνια ενώ μέχρι στιγμής, το πρόσωπο που κατάφερε να φτάσει στα 122 έτη ήταν η Γαλλίδα Ζαν Λουίζ Καλμάν.

Οι ερευνητές κατάφεραν να κάνουν δυο διαφορετικές μετρήσεις όπως είναι η αρτηριακή πίεση και οι μετρήσεις των βημάτων. και έτσι κατάφεραν να βγάλουν ένα συμπέρασμα το οποίο καταλήγει στο γεγονός πως υπάρχει ένα πραγματικός παράγοντας γήρανσης.

Στη μελέτη που παρουσιάστηκε, οι ερευνητές αναφέρουν πως πολλοί είναι οι βιολόγοι που θεωρούν ότι τα βήματα και ο αριθμός των αιμοσφαιριών είναι κάτι τελείως διαφορετικό αλλά οι μετρήσεις φτάνουν στο ίδιο συμπέρασμα και δείχνουν πως αυτός ο παράγοντας για τον ρυθμό της γήρανσης είναι πραγματικότητα.

Τα συγκεκριμένα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο “Nature Communications“.

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις