Το Μαρόκο κατάφερε να γράψει ιστορία μετά την επικράτηση επί της Ισπανίας στα πέναλτι και την πρόκριση στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2022, καθώς έγινε μόλις η τέταρτη ομάδα από την Αφρική και η πρώτη από τον αραβικό κόσμο που φτάνει στους “8” ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η μοναδική ομάδα που αποτέλεσε έκπληξη με την πρόκρισή από τη φάση των “16”, καθώς στα υπόλοιπα επτά ζευγάρια του Μουντιάλ 20222 προχώρησαν όλα τα φαβορί, με την έτερη ομάδα έκπληξη της “διοργάνωσης” τους “σαμουράι” της Ιαπωνίας να πηγαίνουν στα άκρα τον αγώνα με την Κροατία και να αποκλείονται στα πέναλτι από τον εκπληκτικό Λιβάκοβιτς.

Το Μαρόκο έγινε η πρώτη ομάδα της Αφρικής που φτάνει στα προημιτελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 2010 όταν κάτι αντίστοιχο είχε καταφέρει η Γκάνα που είχε αποκλειστεί εν τέλει στα πέναλτι από την Ουρουγουάη με τον Ασαμόα Γκίαν να χάνει στην τελευταία φάση της παράτασης το περιβόητο πέναλτι στο οποίο είχε υποπέσει ο Λουίς Σουάρες.

Το Μαρόκο κατάφερε να φτάσει στα προημιτελικά της διοργάνωσης με “όπλο” τη χαλύβδινη άμυνά του καθώς διαθέτει την καλύτερη στο Μουντιάλ 2022, με μόλις ένα γκολ παθητικό, στον αγώνα με τον αποκλεισμένο Καναδά για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

Μάλιστα ακόμα δεν έχει δεχθεί γκολ από αντίπαλο παίκτη, καθώς το μοναδικό τέρμα που δέχθηκε ο γκολκίπερ Μπόνο ήταν αυτογκόλ του Αγκουέρντ.

Με τον τερματοφύλακα Μπόνο κάτω από τα δοκάρια τους στόπερ της Μπεσίκτας και Γουέστ Χαμ, Σαΐς και Αγκουέρντ αντίστοιχα και με μεγάλο “όπλο” τους δύο ακραίους μπακ τον Ασράφ Χακίμι της Παρί Σεν Ζερμέν στα δεξιά και τον Νουσαίρ Μουζραουί της Μπάγερν αριστερά και τον αδερφό του Νορντίν Αμραμπάτ, Σοφιάν της Φιορεντίνα “σκούπα” μπροστά τους, ο άνθρωπος που ανέλαβε το Μαρόκο μόλις τρεις μήνες πριν έναρξη του τουρνουά μετά την αποπομπή του Γαλλο-Βόσνιου, Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς, Ουαλίντ Ρεγκαραγκί έχει δημιουργήσει μία ομάδα που δεν τρώει γκολ με τίποτα.

Μπροστά τους στον χώρο του κέντρου τα “μηχανάκια” Ουναχί και Αμαλάχ και μπροστά τους οι Ζιγιές, Μπουφάλ και Εν-Νεσίρι ψάχνουν το γκολ.

Ο παλαίμαχος διεθνής που είναι αήττητος μέχρι στιγμής στα επτά ματς που έχει δώσει στον πάγκο της ομάδας και με μόλις ένα γκολ παθητικό, οδήγησε το Μαρόκο στην πιο σπουδαία επιτυχία της σε Μουντιάλ μετά την ανάμνηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986, στο Μεξικό, όπου οι “Atlas Lions” είχαν γίνει η πρώτη αφρικανική και αραβική ομάδα, που προκρίθηκε στη “φάση των 16”.

Πλέον ο Ρεγκραγκί και τα “λιοντάρια” του θέλουν να γράψουν ξανά ιστορία και να γίνουν η πρώτη ομάδα από την Αφρική που θα φτάσει στα ημιτελικά ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου με οδηγό τις άλλες τρεις παρουσίες ομάδων της ηπείρου που έπεσαν μαχόμενες στο τέλος.

Πρώτο που τα κατάφερε ήταν το Καμερούν το 1990, όταν αποκλείστηκε από την Αγγλία στην παράταση, δεύτερη η Σενεγάλη το 2002 που έμεινε εκτός από την Τουρκία επίσης στην παράταση με το “χρυσό γκολ” του Ιλχάν Μανσίζ.

Το έργο απέναντι στην Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Φερνάντο Σάντος δεν θα είναι καθόλου εύκολο, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το δικαίωμα στο όνειρο για μία ομάδα που πραγματικά δεν δέχεται γκολ με τίποτα και τον τερματοφύλακα Μπόνο να έχει δείξει την ικανότητά του στη διαδικασία των πέναλτι.

Όπως έχει πει και ο Ρεγκραγκί πριν την Ισπανία το Μαρόκο ήταν απέναντι στον τέταρτο τελικό του στο Μουντιάλ 2022 και πλέον πάει και για τον πέμπτο με στόχο να γράψει ξανά ιστορία.

Ψηφίστε γιατί η γνώμη σας μετράει!

Ειδήσεις σήμερα:

Από τα ψηλά στα χαμηλά η Δαλάκα – Το εξωφρενικό ποσό που έπαιρνε και τα χρήματα που συμφώνησε για το Survivor All Star (vid)

Η “άβολη” στιγμή του Κλέωνα Γρηγοριάδη σε ζωντανή σύνδεση – Το “στριπτίζ” σε επιτροπή της Βουλής (vid)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις