Το καλοκαίρι πλησιάζει, και, καθώς ο καιρός έχει ζεστάνει, έχουμε αρχίσει να ψάχνουμε πιο ελαφριές συνταγές, αλλά εξίσου νόστιμες και χορταστικές, που να μην μας φουσκώνουν!
Οι σαλάτες είναι το πρώτο πιάτο που σκεφτόμαστε όταν θέλουμε να φάμε κάτι γρήγορο, πλήρες και light, αφού με τα σωστά υλικά μετατρέπονται σε κυρίως γεύμα. Ειδικότερα οι σαλάτες με παξιμάδι, οι οποίες προσφέρουν νοστιμιά, μας χορταίνουν και συνδυάζονται με πάρα πολλά υλικά, δίνουν αμέτρητες επιλογές για παραδοσιακές ή πιο γαστρονομικές δημιουργίες.
Τι προτιμάτε λοιπόν; Παραδοσιακό ντάκο με Παξαμά Κριθαροκουλούρα ή Χωριάτικη σαλάτα με Παξαμά Λαδιού Ολικής Άλεσης;
H μάρκα Καραμολέγκος με τη σειρά Παξαμάς μας προσφέρει 10 διαφορετικά προϊόντα παξιμαδιού, για να φτιάξουμε την πιο χορταστική και λαχταριστή, καλοκαιρινή σαλάτα, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας: Παξιμάδι με 100% κρητικό χαρούπι ολικής άλεσης, με 100% αλεύρι Ζέας, κρίθινο σε δύο μεγέθη, χωρίς πρόσθετο αλάτι, κριθαροκουλούρα σε δύο μεγέθη, λαδιού, λαδιού ολικής άλεσης και σίκαλης!
Όλα έρχονται τώρα στο τραπέζι μας διατηρώντας πάντα την αυθεντική συνταγή παξιμαδιού από τα παλιά, έτσι όπως την γνώρισε και την γεύτηκε ο ίδιος ο Μανώλης Καραμολέγκος.
Διαλεγμένα από φούρνους από κάθε γωνιά της Ελλάδας, κατευθείαν στην κουζίνα μας, τα παξιμάδια “Παξαμάς” είναι εδώ για να μας ταξιδέψουν γευστικά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, φέρνοντας το καλοκαίρι πιο κοντά μας!
Σας προτείνουμε λοιπόν, δύο άκρως καλοκαιρινές και απολαυστικές συνταγές που με τα παξιμάδια “Παξαμάς” της μάρκας Καραμολέγκος νοστιμεύουν ακόμα περισσότερο:
Χωριάτικη σαλάτα με Παξαμά Λαδιού Ολικής Άλεσης
Υλικά
5-6 παξιμάδια Παξαμάς Λαδιού Ολικής Άλεσης
2-3 μεσαίες ντομάτες
1 αγγούρι
Τυρί Φέτα
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινο κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
Ρίγανη

Εκτέλεση
Πλένουμε με καθαρό νερό τις ντομάτες και το αγγούρι και τα κόβουμε σε κάθετες διαγώνιες φέτες αφήνοντας τη φλούδα.
Κόβουμε την πιπεριά σε κομμάτια και το κρεμμύδι σε φέτες και στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα λαχανικά σε ένα βαθύ μπολ.
Έπειτα κόβουμε τη φέτα σε κύβους και την προσθέτουμε στο μπολ.
Συμπληρώνουμε με τα παξιμάδια ολόκληρα ή κομμένα με το χέρι. Τέλος, ραντίζουμε τη σαλάτα μας με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με ρίγανη και σερβίρουμε.
Ντάκος με Παξαμά Κριθαροκουλούρα
Υλικά
3 Παξαμάς κριθαροκουλούρες
2 μεγάλες ντομάτες
Τυρί φέτα
5-6 ελιές
Μερικά φυλλαράκια από κρίταμο
Ελαιόλαδο
Βασιλικός για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο πιάτο τις κριθαροκουλούρες. Μπορούμε να τις μουλιάσουμε αν θέλουμε για λίγο στο νερό – δεν είναι απαραίτητο γιατί είναι ήδη αρκετά αφράτες και μαλακές. Έπειτα κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους.
Στη συνέχεια μοιράζουμε τα κομμάτια ντομάτας πάνω στις κριθαροκουλούρες και μετά τρίβουμε την φέτα με το χέρι. Ολοκληρώνουμε ρίχνοντας τις ελιές και βάζοντας σε κάθε ντάκο από λίγα φυλλαράκια κρίταμο. Ραντίζουμε, τέλος με λάδι, πασπαλίζουμε με βασιλικό και στη συνέχεια σερβίρουμε!
Με τα παξιμάδια της σειράς Παξαμάς το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο, όποια συνταγή και να επιλέξουμε, αφού αποτελεί την καλύτερη βάση για μια σαλάτα γεμάτη νοστιμιά αλλά και μεγάλη θρεπτική αξία!
Γιορτή της Μητέρας – DIY δώρο μία αντιγηραντική κρέμα
Τι είναι ο μύκητας Candida auris που θεωρείται ο νέος “εφιάλτης” για την παγκόσμια υγεία
Αναστάτωση σε πτήση για Νέα Υόρκη – Επέστρεψε Λονδίνο γιατί ο συγκυβερνήτης ήταν… εκπαιδευόμενος
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"